دارو و درمان مجله سلامت مقالات دارو و درمان

نیمی از بازماندگان کووید با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند

افسردگی بعد از کرونا یکی از مشکلات روحی است که افرادی که به بیماری کووید 19 مبتلا شده اند ممکن است آن را تجربه کرده باشند. حتی ممکن است در صورتی که یکی از اطرافیان فرد به این بیماری مبتلا شده باشد و در اثر آن از دنیا رفته باشد، شاهد افسردگی نزدیکان فرد فوت شده بنا به دلایل مختلف باشیم.

با توجه به مشکلات افسردگی و سایر اختلالات روانی مانند استرس که در اثر شیوع بیماری کرونا در جامعه دیده می شود لازم است تا به بررسی بیشتر این مشکلات پرداخته شود. برای همین ما در این متن سعی داریم در مورد این اختلالات روانی و افسردگی و روش هایی که می توان بر آنها غلبه نمود صحبت کنیم. در صورتی که خود شما و یا یکی از اطرافیان تان به تازگی به این بیماری مبتلا شده اند بهتر است با ما همراه باشید و به دارو و درمان مراجعه نمایید.

دلیل افسردگی بعد از کرونا

دلیل افسردگی بعد از کرونا

بیماری به وجود آمده از ویروس کرونا که از آن با نام کووید 19 یاد می شود در دو سال اخیر مشکلات متعدد را برای جوامع بشری به وجود آورده است و در مقیاس بین المللی باعث به وجود آمدن اختلال های جدی در تعاملات اجتماعی و اقتصادی بین کشورها و بین افراد مختلف در جامعه شده است.

اما این مشکلات تنها در بعد اجتماعی و اقتصادی باعث اختلال در زندگی افراد نشده اند و در بعد فردی نیز باعث بروز انواع مشکلات روانی مانند افسردگی بعد از کرونا و انواع اضطراب ها و استرس ها در افراد مختلف در جامعه شده اند که این خود باعث بروز مشکلات بیشتری شده است.

با توجه به اخبار بسیار بدی که در ارتباط با بیماری کرونا منتشر می شود و آمار نگران کننده ای که از فوتی ها منتشر می شود، به نظر ابتلای بسیاری از افراد به افسردگی امری عادی می باشد و نیازی به تعجب نیست که بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال های روانی شوند.

دلیل افسردگی مبتلایان به کووید 19

افرادی که به کرونا مبتلا می شوند ممکن است به دلایل مختلف مانند بازماندن از فعالیت های روزمره و عدم امکان برقراری تعاملات اجتماعی و محدودیت های مختلف با احتمال بیشتری به افسردگی مبتلا شوند.

بسیاری از متخصصان در مورد افزایش آمار این افسردگی ها و سایر اختلالات روانی مرتبط با شیوع بیماری کرونا هشدار داده اند و به نظر می رسد که باید راهکاری برای پیشگیری و یا کنترل این گونه علائم نگران کننده که مرتبط با مشکلات روحی در افراد جامعه می باشد پیشنهاد شود.

آیا من مبتلا به افسردگی بعد از کرونا شده ام؟

افسردگی بعد از کرونا

با توجه به مطالب گفته شده شاید برای شما مهم باشد که بدانید آیا مبتلا به افسردگی شده اید یا خیر. به خصوص برای افرادی که از پس از ابتلا به بیماری کووید 19 بهبود یافته اند و در مراحل پایانی بیماری خود می باشند، ممکن است این سوال وجود داشته باشد که آیا با توجه به مشکلات دوره بیماری و محدودیت های آن به افسردگی بعد از کرونا مبتلا شده ام؟ و یا این که در آینده ممکن است به افسردگی مبتلا شوم؟

علائم افسردگی بعد از کرونا

برای این که بدانید یک فرد که به کرونا مبتلا شده بود به افسردگی مبتلا شده است یا خیر، بهتر است که به علائم افسردگی آشنا شوید تا بهتر بتوانید این ابتلا به افسردگی را در فرد مورد نظر تشخیص دهید.

ما در ادامه به شماری از علائم بیماری افسردگی اشاره کرده ایم:

ترس

ترس از ابتلای مجدد به کرونا برای کسانی که به بیماری کووید 19 با شدت زیاد مبتلا شده اند و دوره بیماری سختی را گذارنده اند یکی از نشانه هایی است که ممکن است نشان دهنده ابتلای فرد به افسردگی بعد از کرونا باشد. به خصوص در داخل ایران نگرانی هایی که برای ابتلای مجدد به کرونا وجود دارد بنا به دلایل متعدد تا حدودی بیشتر از سایر کشورها می باشد (این در حالی است که بنا به مطالعات انجام شده این ترس در بسیاری از موارد چندان منطقی به نظر نمی رسد).

نگرانی و استرس

نگرانی و استرس در مورد امکان ابتلای خود یا اطرافیان به کرونا یکی دیگر از مواردی است که می تواند نشانه ای از ابتلا به افسردگی بعد از کرونا در افرادی باشد که به تازگی این بیماری را پشت سر گذاشته اند.

عدم تمرکز

در صورتی که فرد پس از بهبود از بیماری در امور زندگی خود تمرکز کافی نداشته باشد، این نشانه دیگری از ابتلا به افسردگی در او خواهد بود.

کاهش اشتها

مشکلات و نگرانی های ذکر شده در بالا می توانند منجر به کاهش اشتها در فرد مبتلا به بیماری کووید 19 شوند که علاوه بر این که می تواند نشانه ای از ابتلا به مشکلات روحی باشد برای فرد خطراتی را به دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدن به دنبال خواهد داشت.

بدخوابی

بدخوابی یکی از علائم افسردگی است که در صورتی که فردی پس از بهبود از بیماری کووید-19 به آن مبتلا شده باشد احتمال ابتلای او به افسردگی بعد از کرونا زیاد است.

آیا با بروز علائم افسردگی بعد از کرونا باید نگران بود؟

نگرانی یک عامل مهم تشدید کننده بیماری می باشد و در صورتی که شما یکی از علائم ذکر شده در بالا را در خود مشاهده کردید، یا این که یکی از اطرافیان شما که به تازگی از بیماری بهبود یافته است این علائم را از خود نشان داد، به جای نگرانی باید امیدوار باشید که به زودی سلامت خود را بازیابد.

نگران بودن از بروز علائم کرونا

درصد احتمال ابتلا به افسردگی بعد از کرونا

بعضی از نشانه های ذکر شده در بالا طبیعی هستند و با توجه به خطراتی که ویروس کرونا برای فرد و اطرافیان او به دنبال دارد در مقطعی از زمان به طور طبیعی دیده می شوند.

علاوه بر این ممکن است به دلیل مصرف داروهایی که برای درمان یا کمک به کاهش دوره بیماری تجویز می شوند بعضی از افراد دچار مشکلاتی که در بالا ذکر نمودیم شوند.

پژوهش های انجام شده در چین نشان می دهد که مشکلات عصبی و روحی در درصد بالایی از افراد مبتلا به بیماری کووید 19 دیده می شود. این پژوهش ها که بر روی مبتلایان به بیماری کووید-19 انجام شده است نشان داده است که حدود یک سوم افراد مبتلا پس از بهبودی به افسردگی مبتلا شده اند.

درمان افسردگی بعد از کرونا

بررسی های انجام شده نشان می دهند که در اکثر موارد نیازی به نگرانی نیست و به زودی علائم افسردگی و مشکلات آن برطرف خواهند شد.

با این وجود، علی رغم این که در بسیاری از موارد نیازی به نگرانی در مورد افسردگی بعد از کرونا وجود ندارد، اما ممکن است در مواردی نیاز باشد که فرد با استفاده از شیوه هایی خاص سعی کند دوره افسردگی را کاهش داده و هر چه زودتر بر مشکلات روحی خود غلبه کند.

تصورات مثبت

داشتن تفکر مثبت یکی از بهترین راهکارها برای غلبه بر بیماری هایی مانند افسردگی است و در صورتی که شما به دلایل داشتن افکار منفی و نگرانی در مورد احتمال ابتلای مجدد به کرونا یا احتمال ابتلای اطرافیان مبتلا به افسردگی بعد از کرونا شده باشید می توانید با تغییر تفکرات خود به تفکرات مثبت راهی برای درمان مشکلات روحی خود پیدا کنید.

به خصوص با توجه به واکسیناسیون همگانی که می تواند ایمنی افراد را در برابر بیماری به وجود آمده از ویروس کرونا افزایش دهد به نظر می رسد که باید نگرانی های شما در این مورد به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

راهکارهای دیگری هم هستند که می توانند به شما در غلبه بر مشکلات روحی کمک کنند که عبارت هستند از:

خواندن کتاب

خواندن کتاب و یا داشتن مطالعه در فضای مجازی می تواند به شما کمک کند تا وقت خود را به جای تفکرات بیهوده به طرز مفیدی مورد استفاده قرار دهید. مطالعات انجام شده نشان می دهد که کتابخوانی و مطالعه مفید می تواند استرس در افراد را کاهش دهد و برای همین تاثیر مثبتی بر روی کاهش دوره افسردگی خواهد داشت. برای همین خواندن کتاب راهکار ساده و مفیدی برای غلبه بر نگرانی ها و علاوه بر آن یادگیری مطالب مفید و آموزنده است.

تلاش برای حفظ برنامه روزانه

به طور حتم قبل از این که به بیماری کرونا مبتلا شوید روند زندگی عادی را دنبال می کردید و هر روزه فعالیت های خاصی را انجام می دادید. سعی کنید پس از بهبودی از بیماری و رفع محدودیت ها روند عادی زندگی خود را از سر بگیرید و به انجام فعالیت های خود ادامه دهید. اجازه ندهید که نگرانی های بی مورد روال عادی زندگی شما یا اطرافیان تان را به هم بریزد.

حفظ روحیه امید

داشتن روحیه امید و شاداب بودن یکی از عوامل موثری است که به طور قابل ملاحظه ای بر روی سلامت روان انسان تاثیر می گذارد و برای همین می تواند افسردگی بعد از کرونا را از بین ببرد. سعی کنید با دوستان خود از راه دور هم که شده در ارتباط باشید و ضمن خوشحال کردن آنها و سعی در رفع نگرانی هایی که دارند روحیه خود را افزایش دهید.

آرامش

سعی کنید آرام باشید. آرام بودن باعث می شود تا هورمون هایی که باعث استرس می شوند کاهش یابند و برای همین نقش قابل ملاحظه ای در کاهش استرس و افسردگی خواهد داشت.

ورزش را از یاد نبرید

ورزش علاوه بر افزایش قوای بدنی و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری برای بهبود عملکرد مغز و کاهش مشکلات و بیماری های عصبی دارد. برای همین در صورتی که به دنبال ارتقای عملکرد مغز خود و تقویت سیستم ایمنی بدن تان هستید، به طور حتم انجام ورزش کمک زیادی به شما خواهد کرد و در نهایت نتیجه مثبتی بر روی درمان افسردگی بعد از کرونا خواهد داشت.

دیدن فیلم و گوش دادن به موسیقی

یکی از روش هایی که در صورت علاقه به تماشای فیلم و سریال و یا علاقه مند بودن به موسیقی می تواند به شما کمک کند تا بر نگرانی ها و افسردگی بعد از کرونا غلبه کنید، مشاهده فیلم و یا گوش دادن به آهنگ می باشد.

سعی کنید آهنگ ها و یا سریال ها و فیلم های تلویزیونی که به آنها علاقه دارید را برای مشاهده انتخاب کنید. به طور حتم شاهد تاثیر مثبت آن خواهید بود.

از بودن در کنار خانواده لذت ببرید

در دوره پس از کرونا با توجه به این که محدویت های بودن در کنار خانواده برداشته شده است بهتر است که از این فرصت بهره بگیرید و جبران محدودیت های دوره بیماری را بنمایید.

اخبار منفی را گوش نکنید

امروزه یکی از مشکلات بزرگی که وجود دارد انتشار اخبار منفی در ارتباط با کرونا در طول شبانه روز و به طور مداوم است که باعث شده است بسیاری از افراد دچار مشکلات روحی و روانی شوند. برای کسانی که به بیماری کووید 19 مبتلا شده اند این مشکلات روانی می تواند در قالب افسردگی بعد از کرونا و یا سایر مشکلات روحی خود را بروز دهد.

توصیه می کنیم سعی کنید در حد امکان خود را جو منفی به وجود آمده و اخبار منفی دور نگه دارید. به یاد داشته باشید که اخباری که روحیه شما را تضعیف می کنند مانند سم برای بیماری های روحی هستند و می توانند تاثیر بسیار بدی بر روی شما بر جا بگذارند.

افسردگی بعد از کرونا در اطرافیان مبتلایان

افسردگی در اطرافیان مبتلایان به کرونا

یک مشکل بزرگ دیگری که در ارتباط با بیماری کووید 19 گزارش شده است، افسردگی بعد از کرونا در نزدیکان فرد مبتلا به بیماری کووید 19 می باشد. این افراد بنا به دلایلی مانند از دست دادن عضو خانواده خود به این بیماری دچار مشکلات روحی شده اند.

به طور حتم درد و غم از دست دادن یکی از نزدیکان بسیار سخت است و افسردگی در این موارد می تواند امری طبیعی باشد. اما در هر صورت نباید اجازه بدهید که این افسردگی شما را از ادامه روند عادی زندگی بازدارد.

شیوع بیماری کرونا باعث مرگ هزاران نفر شده است و این تنها شما نیستید که نزدیکان و یا عضو خانواده خود را از دست داده اید. حتی اگر فرد فوت شده بیماری خود را از شما گرفته باشد، انتقال بیماری های ویروسی از فردی به فرد دیگر امری عادی است و این سیستم ایمنی فرد است که تعیین کننده شدت بیماری در او خواهد بود.

توجه داشته باشید که این ویروس ممکن است از هر کسی به فرد فوت شده سرایت کرده باشد و این تصور یا تصورات مشابه چندان درست به نظر نمی رسند.

تاثیر فوت افراد در اثر کرونا به روی اطرافیان

 

مقالات مشابه

امید به زندگی برای فرد مبتلا به پارکینسون چقدر است؟
مدت زمان مطالعه : ۴ دقیقه

امید به زندگی برای فرد مبتلا به پارکینسو ...

  اگر کسانی را در دور و اطراف خود می‌شناسید که دچار بیماری پارکینسون شده است، ا ...

ترس از رابطه جنسی (ژنوفوبیا) و صمیمیت جنسی
مدت زمان مطالعه : ۴ دقیقه

ترس از رابطه جنسی (ژنوفوبیا) و صمیمیت جن ...

شاید با مفهوم فوبیا که به معنی ترس شدید است آشنا باشید اما نمی دانید که ژنوفوبیا چیست و چر ...

درمان هموروئید یا بواسیر(بیش از 5 روش)
مدت زمان مطالعه : ۶ دقیقه

درمان هموروئید یا بواسیر(بیش از 5 روش)

در صورتی که به دنبال روشی برای درمان هموروئید هستید باید بدانید که این عارضه با توجه به عل ...

کلاسترو فوبیا یا تنگنا هراسی از کجا می آید؟
مدت زمان مطالعه : ۳ دقیقه

کلاسترو فوبیا یا تنگنا هراسی از کجا می آ ...

آیا می دانید که کلاسترو فوبیا و یا تنگناهراسی چیست و بیشتر در چه افرادی دیده می شود؟ آیا ب ...

آگهی‌ها
علاقه‌مندی
درج آگهی
کاربری
لوگو وب سایت دارو و درمان