دارو و درمان مجله سلامت مقالات دارو و درمان

رایج ترین درمان برای افسردگی شیدایی چیست؟

آیا می دانید بیماری دوقطبی و یا اختلال دوقطبی چیست و در چه افرادی بروز می کند؟ آیا با علائم و تغییراتی که در افراد مبتلا به این اختلال دیده می شود آشنایی دارید؟

به طور حتم یکی از اختلالاتی که عده ای ممکن است در طول زندگی خود با آن روبرو شوند اختلال دو قطبی است که به عنوان یک اختلال روانی شناخته شده محسوب می شود و می تواند باعث تغییرات بسیار زیادی در خلق و خوی افراد گردد. این اختلال می تواند شما را شادتر و یا بیش از حد غمناک کند، بدون این که دلیل خاصی برای آن پیدا کنید و بتوانید دلیل شادی و یا افسردگی خود را توجیه نمایید.

ما در این متن قصد داریم تا نگاهی به این اختلال نموده و علائم آن را به طور دقیق تر مورد بررسی قرار دهیم. در صورت نیاز به آشنایی بیشتر با این اختلال با ما در ادامه همراه باشید. همچنین اگر در این زمینه نیازبه مشاوره پزشک معالج دارید شما می توانید آگهی های بهترین روانپزشکان را در وب سایت دارو و درمان بیابید.

بیماری دوقطبی چیست؟

بیماری-دوقطبی-چیست؟

اختلال دوقطبی که با نام دو قطبی افسردگی شیدایی نیز شناخته می شود یکی از اختلالات روانی در انسان ها است که ممکن است در شرایط خاصی بروز کند و باعث تغییر در خلق و خوی فرد مبتلا به این بیماری گردد.

همان طور که از نام این اختلال پیدا است این تغییر در خلق و خو می تواند با افسردگی و شیدایی همراه باشد. البته به طور حتم بسیاری از شما تا به حال در دوره هایی از زندگی خود ممکن است با افسردگی و یا ناامیدی روبرو بوده اید. یا این که حالت سرخوشی و شادابی را در بسیاری از لحظات زندگی خود تجربه کرده اید. به طور معمول بسیاری از این تجربه ها در زندگی بسیاری از انسان ها وجود دارد و همه ما به طور طبیعی لحظات خوش و ناامیدی خواهیم داشت.

اما مشکل هنگامی به وجود خواهد آمد که این تغییرات در رفتار از حد اعتدال خارج شده و باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای فرد و یا اطرافیان او شود. در این صورت شاید باید پیش بینی های لازم را برای رفع این اختلالات در نظر گرفت.

بیماری دو قطبی در واقع بیش از یک تغیییر رفتاری کوچک است که در لحظات خاص ما بنا به دلایل مشخص ممکن است آن را تجربه کنیم. برای همین است که از آن با نام بیماری و یا اختلال یاد می شود. ما در مورد این اختلال و علائم آن در بخش های بعد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

نکاتی در ارتباط با بیماری دوقطبی

نکاتی-در-ارتباط-با-بیماری-دوقطبی

با ابتلا به این بیماری فرد ممکن است که در دوره های متناوب حالت های شیدایی و افسردگی را به طور مداوم تجربه کند و در حالی که در بعضی از اوقات بیش از حد فعال است و شاداب به نظر می رسد، در بعضی از اوقات نیز به شدت افسرده و گوشه گیر به نظر برسد.

برای همین است که باید توجه داشته باشید که مدیریت رفتار روزانه برای این افراد بسیار سخت خواهد بود و بسته به شدت اختلال ممکن است در داشتن رابطه عاطفی پایدار با مشکل روبرو شود.

عدم توانایی در برقراری رابطه ای پایدار و عدم توان بر قراری تعادل در زندگی از مشکلات مهمی هستند که بیماری دو قطبی به همراه خواهد داشت.

یک نکته مهم دیگر این است که این اختلال بیشتر در جوانان دیده می شود و گفته می شود که سن شروع این بیماری بیشتر در 25 سالگی خواهد بود. یک نکته دیگر این که اختلال دوقطبی بین خانم ها و آقایان یا دختران و پسرها به یک میزان دیده می شود و برای همین نمی توان آن را ناشی از جنسیت فرد دانست. حتی ممکن است که کودکان نیز به این بیماری مبتلا شوند که البته درصد وقوع آن کمتر خواهد بود.

اهمیت تشخیص بیماری دوقطبی

بسیار مهم است که بتوان با تشخیص این اختلال روانی سعی در کنترل آن داشت. زیرا که فرد می تواند در آینده با اختلالات و افسردگی و شیدایی بیشتری مواجه شود. اما نکته مهم این است که درمان قطعی برای این اختلال وجود ندارد و برای همین نمی توان به راحتی موفق به درمان یا کنترل بیماری دو قطبی شد.

اما به طور حتم در بسیاری از موارد با در نظر گرفتن تمهیدات لازم مشکل این افراد چندان جدی نخواهد بود و می توانند با استفاده از روش های درمانی خاص سعی در کنترل علائم بیماری خود داشته باشند و در آینده با مشکل خاصی روبرو نشوند.

اما مهم تر از همه این نکات علائم بیماری ذکر شده می باشد و این که چگونه می توان به این حقیقت پی برد که آیا کسی به این اختلال مبتلا شده است یا خیر. در بخش بعد در این مورد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

علائم اختلال دوقطبی شیدایی: بخش اول

یکی از مواردی که در بالا به آن اشاره شد شیدایی در افراد مبتلا به بیماری دوقطبی است که در این بخش به آن پرداخته خواهد شد.

ممکن است در زمان ابتلا به این اختلال فرد در حالی که اصلاً اوضاع چندان هم به خوبی پیش نمی رود فرد احساس خوشحالی و هیجان شدید داشته باشد و برای همین باعث شود که اطرافیان تا حدی به رفتار او مشکوک باشند.

در بعضی از موارد نیز این افراد سرشار از ایده هایی جدید هستند که آنها را به وجد می آورد. اما در اصل این ایده ها چندان هم پایدار و یا منطقی به نظر نمی رسند. فرد ممکن است که هر لحظه ایده ای جدید داشته باشد و خیلی زود هم نظر خود را تغییر دهد. بدون این دلیل منطقی خاصی در پشت کارها و تصمیمات او نهفته باشد.

این افراد در برابر حوادثی که در اطراف آنها روی می دهد سریع واکنش نشان می دهند و ممکن است خیلی زود تحریک شوند. برای همین ممکن است که با سرعت بسیار زیادی در این مواقع که به دلایل خاص تحریک شده اند اقدام به صحبت می کنند تا ایده های خود را به دیگران منتقل نمایند و یا این که احساسات خود را نشان دهند. در این مواقع فرد از یک موضوع بدون این که به نتیجه خاصی رسیده باشد به موضوع دیگری منتقل می شود و حرف های خود را ادامه می دهد.

بیشتر بدانید:

افسردگی چیست؟

علائم بیماری دو قطبی شیدایی: 

از علائم بیماری دوقطبی می توان گفت فرد مبتلا به بیماری دو قطبی گاهی به سرعت فکر می کند و قبل از این که به نتیجه معقولی برسد حرف های خود را می زند. به همین دلیل دیده می شود که این افراد گاهی تصور می کنند که قادر به دست یافتن به همه آرزوهای خود هستند و یا این که هر کاری را می توانند به درستی انجام دهند.

به همین دلیل خود را فردی خاص و متمایز از دیگران می دانند و گاهی که در دست یافتن به اهداف خود با مشکل روبرو می شوند خود را پریشان می یابند.

اما مهم تر از همه این رفتارها و یا صحبت های ناعاقلانه، می توان به کارهایی اشاره کرد که می تواند خطرهای بسیاری برای این دسته از افراد به دنبال داشته باشد. این کارها به دنبال تصمیمات ناگهانی روی خواهند داد و می توانند در آینده مشکلات بیشتری برای فرد به دنبال داشته باشند.

به عنوان مثال می توان تصمیم به قمار کردن را نام برد که یک تصمیم ناگهانی و دور از عقل است که باعث می شود فرد مجبور به مشارکت در پروسه ای شود که همه چیز خود را از دست بدهد.

 یا این که ممکن است وارد یک رابطه جنسی نادرست و یا نامتعارف شود که عواقب بسیار بدی برای او به دنبال داشته باشد.

اقدام به شروع فعالیت های اقتصادی نامعقول که در نهایت ضرر را به دنبال دارد به دلیل بلندپروازی های بی مورد را می توان از جمله علائم دیگری اختلال دو قطبی دانست.

این بیماری ها با توجه به شدت خود، در علائم خود نیز شدت بروز متفاوتی دارند. اگر چه در همه موارد این علائم کمابیش یکسان هستند.

دوره افسردگی در بیماری دو قطبی

دوره-افسردگی-در-بیماری-دو-قطبی

بر خلاف موارد ذکر شده در بالا که در زمان شیدایی مشکلات متعددی را به وجود خواهند آورد، شاهد هستیم که دوره های افسردگی نیز مشکلات خاص خود را دارند که شاید شدیدتر از موارد ذکر شده در بالا باشند.

در این حالت ممکن است که فرد حتی از تخت خواب خود خارج نشود و به دلیل افسردگی شدید تمایلی به انجام هیچ گونه فعالیتی نداشته باشد. البته در مورد ساعات خواب تفاوت های زیادی وجود دارد. از یک طرف ممکن است فرد برای ساعت ها به خواب برود. اما از طرف دیگر امکان دارد که برای ساعت ها به خواب نرود. اما در هر صورت افسردگی و بی انگیزگی در هر دو مورد به وضوح دیده خواهد شد.

وقتی که فرد مبتلا به بیماری دو قطبی به دوره افسردگی خود وارد خواهد شد ممکن است که حتی برای نهار خوردن خود هم چندان اهمیت قائل نشود و تمایلی به لذت بردن از ابتدایی ترین امکانات زندگی نداشته باشد.

در موارد حاد مشکلات بسیار بیشتری به وجود خواهد آمد که می توان از افکار منفی نام برد که می تواند تاثیر بسیار بدی بر روی روان فرد به جا بگذارد و حتی او را به سمت خودکشی و اقدامات نامعقول دیگر سوق دهد که به طور حتم باید در این مراحل اقدامات درمانی برای کنترل بیماری صورت پذیرد.

به خصوص در صورتی که این علائم برای دوره های بیش از یک هفته و تا دو هفته در فرد به طور مداوم دیده شود نشانه ای از ورود به دوره افسردگی خواهد بود.

تفاوت افسردگی معمولی و افسردگی بیماری دو قطبی:

باید توجه داشته باشید که در علائمی که هر یک از افراد در هر یک از این بیماری ها دارند تفاوت هایی وجود دارد. علاوه بر این در روش های درمانی هر یک از آنها نیز باید از دستورات خاصی پیروی کرد. برای همین نباید به طور مثال از روش های درمانی که برای کنترل افسردگی معمولی و درمان آن استفاده می شوند برای درمان افسردگی بیماری دوقطبی استفاده نمود. زیرا که ممکن است حتی باعث بدتر شدن علائم بیماری در فرد شود. ما در ادامه بعضی از علائم دوره افسردگی در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی را بیان خواهیم نمود تا بیشتر به این تمایزها پی ببرید.

علائم دوره افسردگی بیماری دوقطبی:

علائم-دوره-افسردگی-بیماری-دوقطبی

تفاوت بارز افسردگی در بیماری دوقطبی و افسردگی معمولی را می توان در دوره بروز آن و تناوب بروز آنها دانست. اما علائم زیادی را می توان ذکر نمود که تعدادی از آنها در هر دو بیماری مشابه هستند.

احساس ناامیدی در فرد را می توان یکی از بارزترین نشانه هایی دانست که نشان خواهد داد فرد وارد دوره افسردگی شده است. این ناامیدی با غمگین بودن و یا احساس نیستی همراه خواهد بود و می تواند باعث شود که فرد مبتلا به این اختلال از انجام هیچ کاری لذت نبرد و حتی به غذا خوردن خود نیز اهمیت چندانی ندهد.

احساس خستگی را می توان یکی دیگر از علائم شایع ورود به دوره افسردگی در این اختلال دانست که باعث می شود فرد انرژی کافی برای انجام کارهای خود را نداشته باشد.

به دلیل عدم توجه به خوردن غذا ممکن است فرد با کاهش وزن مواجه شود. تغییر در برنامه خواب نیز از جمله مواردی بود که قبل از این به آن اشاره شد. در این حالت خاطرات فرد ممکن است برای او آزار دهنده شوند و ممکن است خود را بنا به دلایل مختلف سرزنش کند و یا دچار احساس گناه شود. در نهایت خطرناک ترین مرحله فکر کردن به مرگ خواهد بود که باید به طور حتم بیمار را در این مراحل تحت نظر داشت.

درمان بیماری دو قطبی:

درمان-بیماری-دو-قطبی

روش های مختلفی برای درمان این افراد پیشنهاد شده است که تعدادی از آنها با استفاده از متخصصان حاضر در کلینیک های سلامت روان انجام خواهد شد. یک متخصص روانشناس نیز می تواند خدمات ارزنده ای در این راه به فرد بیمار بنماید.

در این حالت با تجویز دارو ممکن است سعی در تثبیت خلق و خوی افراد شود. ممکن است از داروهای ضد افسردگی نیز در این راه استفاده شود. در نهایت فرد باید از تکنیک های خوددرمانی استفاده کند تا موفق به کنترل احساسات خود شود.

ورزش کردن، دعا کردن و امید بیشتر در فرد هر یک می توانند در راه کنترل این اختلال به شما کمک کنند تا بتوانید سلامت خود را بازیابید.

مقالات مشابه

کار به عنوان دستیار دندانپزشک چگونه است؟
مدت زمان مطالعه : ۷ دقیقه

کار به عنوان دستیار دندانپزشک چگونه است؟

بسیاری از افراد هستند که علاقه مند به حرفه دندانپزشکی بوده و می پرسند که چگونه می توانیم د ...

تست عدم تعادل هورمونی و سطح هورمون - دارو و درمان
مدت زمان مطالعه : ۸ دقیقه

تست عدم تعادل هورمونی و سطح هورمون - دار ...

 هورمون ها تعداد مشخصی دارند که تعیین کننده سلامت بدن هستند تغییر این فاکتورها در بدن ...

علائم یائسگی تا کی ادامه دارد؟
مدت زمان مطالعه : ۷ دقیقه

علائم یائسگی تا کی ادامه دارد؟

بیان این که دقیقا در دوران یائسگی چه اتفاقی می افتد کار ساده ای نیست و نیاز به آشنایی با ت ...

بعد از جراحی ستون فقرات چه اقداماتی باید رعایت شود؟
مدت زمان مطالعه : ۶ دقیقه

بعد از جراحی ستون فقرات چه اقداماتی باید ...

جراحان معمولاً توصیه می کنند پوست اطراف برش خود را حداقل تا 4 روز پس از جراحی تمیز و خشک ن ...

آگهی‌ها
علاقه‌مندی
درج آگهی
کاربری
لوگو وب سایت دارو و درمان