دارو و درمان مجله سلامت مقالات دارو و درمان

پرمصرف ترین تجهیزات پزشکی کدامند؟

آیا با تجهیزات پزشکی داخل بخش ها در بیمارستان های مختلف وجود دارند آشنایی دارید؟

شاید در نگاه اول بسیاری از افراد توجه چندانی به اهمیت تجهیزات موجود در بخش های مختلف بیمارستان توجه نداشته باشند. اما این تجهیزات نقش قابل توجهی در کمک به تسریع روند بهبود بیماران دارند و در مواردی برای نجات جان آنها لازم خواهند بود. برای همین است که آشنایی با این تجهیزات می تواند برای شما در صورتی که بیماری در بخش داشته باشید مهم باشد.

در صورتی که قصد دارید با تجهیزات اساسی که در داخل یک بیمارستان برای رفع نیازهای بیماران نیاز است آشنا شوید، با ما در ادامه همراه باشید تا اطلاعات جامع تری در مورد آنها در اختیار شما قرار دهیم و می توانید به سایت دارو و درمان مراجعه کنید.

اهمیت تجهیزات پزشکی داخل بخش ها چیست؟

اهمیت تجهیزات پزشکی داخل بخش‌ها چیست؟

هنگام راه اندازی یک مرکز درمانی یا بیمارستان لازم است که برای بخش های مختلف آن تجهیزات خاصی فراهم شود. بسیای از این تجهیزات در لیست مربوط به تجهیزات پزشکی داخل بخش ها وجود دارند و از بدو تاسیس در این مراکز در دسترس قرار خواهند داشت.

یکی از ساده ترین این تجهیزات تخت های بیمارستان برای بستری بیماران هستند که در کلیه بخش ها می توانید شاهد آنها باشید.

با این وجود تجهیزات دیگری هم هستند که برای جراحی، ریکاوری و یا انتقال بیماران مورد استفاده قرار می گیرند و اگر نگاهی به لیست دستگاه ها و تجهیزاتی که برای ارائه هر یک از خدمات ذکر شده بیندازید، خواهید دید که تعداد آنها بالغ بر صدها ابزار و تجهیزات ساده و پیچیده می باشد که هر یک اهمیت خود را در ارائه هر چه بهتر خدمات به بیماران دارند.

در صورتی که یک بیمارستان و یا یکی از بخش های آن از دسترسی به این تجهیزات محروم باشد نمی توان انتظار داشت که خدمات مطلوب ارائه شود و یا بیماران از کیفیت خدمات ارائه شده راضی باشند. به همین دلیل است که مسئولان بیمارستان ها و کلینک های درمانی اهتمام ویژه ای به فراهم نمودن آنها دارند.

ما در ادامه در چند بخش به بررسی این تجهیزات و کاربرد هر یک از آنها در داخل بخش های مختلف یک بیمارستان خواهیم پرداخت.

لیست تجهیزات پزشکی داخل بخش ها:

لیست تجهیزات پزشکی داخل بخش‌ها

در یک بخش ممکن است نیاز به انجام اقدامات درمانی مختلفی باشد که بسیاری از آنها فوری بوده و مستلزم استفاده از تجهیزات خاصی مانند دستگاه شوک الکتریکی باشد که برای نجات جان بیماران ضروری می باشند.

تعدادی از تجهیزات دیگر نیز برای بیماران قرار گرفته در وضعیت حاد نیاز خواهند بود که از جمله شناخته شده ترین آنها می توان دستگاه اکسیژن را نام برد.

ما در زیربخش های بعد به بررسی بیشتر این تجهیزات خواهیم پرداخت. توجه داشته باشید که همان طور که گفته شد بسیاری از بیمارستان ها و کلینیک های درمانی این تجهیزات را از بدو تاسیس خود برای بخش ها مختلف فراهم می کنند تا به بیماران کمک کنند هر چه زودتر سلامت خود را بازیابند.

تخت بستری بیمار:

تخت بستری بیمار

به احتمال زیاد با تخت بستری بیمار در بخش های داخلی بیمارستان آشنایی دارید. تخت بستری بیمار یکی از ضروری ترین امکاناتی است که باید در هر بخش از بیمارستان و یا مراکز درمانی و کلینیکی وجود داشته باشد.

تخت های بیمارستان که از جمله مهم ترین تجهیزات پزشکی داخل بخش ها هستند و بر خلاف بسیاری از تخت های معمولی به راحتی قابل حرکت هستند و برای همین می توان بیمار را بدون این که نیاز باشد از روی تخت بلند شود از بخشی از بیمارستان به بخش های دیگر برد.

شاید خود شما برای بارها در مراجعه به بخش های مختلف بیمارستان این تخت ها را دیده باشید که بیماران مختلف بر روی آن بستری شده اند. این تخت ها به گونه خاصی تولید و طراحی می شوند تا امکان آسایش بیشتر بیماران را فراهم کنند و این طراحی برای انتقال بیمارانی که توان حرکت ندارند به بخش های آزمایشگاهی و یا بخش های دیگر بسیار سودمند واقع می شود.

ملحفه و روکش تخت:

ملحفه و روکش تخت

علاوه بر تخت که در داخل یک مرکز درمانی از بدو تاسیس وجود دارد، ملحفه و تجهیزات دیگری مانند پتو و یا تشک های طبی که به همراه تخت استفاده می شوند باید در دسترس باشند.

ملحفه ای که بیماران از آن در بیمارستان استفاده می کنند باید به طور حتم تمیز بوده و عاری از هر گونه آلودگی باشد. ما به دلیل اهمیت پتو، ملحفه و نظافت آن اشاره ای به این تجهیزات در این بخش به طور جداگانه خواهیم نمود.

در صورتی که تجربه بستری شدن در بیمارستان را داشته باشید باید بدانید که هنگام بستری شدن بر روی تخت باید ملحفه های شسته و تمیز را دریافت کنید و به طور مرتب این ملحفه ها و حتی پتوی مورد استفاده توسط بیمار تعویض شود.

نکته: اگر چه پرستاران در داخل بخش به این نکات توجه دارند، اما در صورتی که به عنوان یک همراه از بیماران خود در بخش ها بستری مراقبت می کنید باید خود شما هم توجه کافی به تمیز بودن ملحفه و پتوها داشته باشید.

دستگاه ساکشن:

دستگاه ساکشن یکی دیگر از تجهیزات مورد استفاده در بخش های مختلف در بیمارستان است که کاربرد خاص خود را داشته و با مکانیزم خاصی که دارد اقدام به مکش مایعات و دیگر ترشحات بدن بیمار می کند.

نکته: دستگاه ساکشن به خصوص در بخش جراحی اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد.

دستگاه اکسیژن:

دستگاه اکسیژن

دستگاه اکسیژن برای بیمارانی که مشکل تنفسی دارند و یا بنا به دلایلی باید اکسیژن دریافت کنند استفاده می شود.

به طور معمول دستگاه اکسیژن را بنا به نیاز بیمار به داخل اتاق های قرار گرفته در بخش ها می آورند تا امکان تنفس بهتر بیمار را فراهم کنند.

نکته: دستگاه اکسیژن در مواردی برای نجات جان بیمار ضروری است و در صورتی که در داخل بخش در دسترس نباشد (یا با کمبود مواجه باشد) می تواند جان بیماران را به مخاطره بیندازد.

انواع باندها:

برای بیمارانی که دچار بریدگی و یا جراحات مختلف شده اند استفاده از انواع باند برای مراقبت از زخم ها ضروری به نظر می رسد. این باندها باید بنا به نیاز در صورت لزوم تعویض شوند و برای همین در بسیاری از بخش های بیمارستان در دسترس هستند.

پارچه گازی:

در کنار باندها استفاده از پارچه گازی نیز در بخش های داخلی یک بیمارستان لازم بوده و کاربرد خاص خود را دارد.

پنبه استریل

پنبه استریل برای ضد عفونی کردن و یا تمیز کردن زخم ها و یا استفاده هنگام تزریق سوزن لازم خواهد بود (ممکن است شما در داخل خانه های خود نیز از این پنبه ها در جعبه کمک های اولیه استفاده کنید).

کیسه یخ جهت کمپرس سرد:

در مواقع خاص نیاز به استفاده از کیسه یخ برای کمپرس سرد بدن بیماران می باشد. به خصوص در صورتی که بیمار تب بالا داشته باشد نیاز به استفاده از کیسه یخ می باشد.

کمپرس گرم:

کمپرس گرم نیز در جای خود مهم است و گاهی باید برای بهبود وضع بیماران از آن استفاده شود.

باند گچی و آتل:

باند گچی و آتل برای بیمارانی که دچار شکستگی شده اند استفاده می شود و باید در بخش های داخلی بیمارستان در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد.

در صورتی که بیمار دچار شکستگی شده باشد، استفاده از باند گچی و یا آتل برای بهبود موضع شکسته شده به مرور زمان لازم خواهد بود.

تجهیزات تزریق:

تزریق انواع آمپول و یا سوزن که ساده ترین آنها سوزن های تقویتی می باشد برای بیماران بستری در بخش ها لازم است که برای این کار نیاز به استفاده از سرنگ و سر سوزن می باشد.

نکته: سرنگ و سر سوزن را جزو تجهیزات ساده و ابتدایی لازم برای تجهیزات پزشکی داخل بخش ها در بیمارستان می دانند.

تجهیزات اتصال سرم یا ست سرم:

اتصال سرم مانند تزریق سوزن برای بهبود وضع بیماران و فراهم نمودن مواد غذایی و یا مواد دارویی مورد نیاز بدن آنها ضروری است.

یک بیمار بنا به نیاز و با تجویز پزشک ممکن است که نیاز به اتصال سرم با استفاده از پایه سرم و سایر تجهیزات مربوطه داشته باشد که در بخش های مختلف یک مرکز درمانی باید در دسترس باشند.

سوند ادراری:

برای بیمارانی که مشکل ادراری دارند و نمی توانند مانند افراد عادی حرکت کنند، استفاده از سوند ادراری یک راه متداول برای تخلیه ادرار آنها می باشد.

سوند ادراری می تواند ادرار فرد را از مجاری ادراری به کیسه خاصی منتقل کند و برای همین کمک بسیار زیادی در تخلیه ادرار و حفظ بهداشت تختی که بیمار بر روی آن بستری شده است خواهد نمود.

نکته: عدم استفاده از سوند می تواند منجر به خیس شدن تخت بیمار و زحمات فراوان برای پرستاران و یا همراهان و از جمله خود بیمار شود.

چسب:

انواع چسب جزو تجهیزات مورد نیاز برای کمک های اولیه است که علاوه بر بخش های یک بیمارستان باید در هر خانه ای نیز وجود داشته باشد تا در صورت نیاز از آن استفاده شود.

دستکش و تجهیزات یکبار مصرف:

بسیاری از پرستاران برای ارائه خدمات به بیماران باید از دستکش های مخصوص استفاده کنند.

انواع دستکش در داخل بخش های بیمارستان در کنار سایر مواد یکبار مصرف مورد استفاده قرار می گیرند تا از انتشار آلودگی و انتقال ویروس ها و ... جلوگیری شود.

لوله معده:

ممکن است که برای شست و شوی معده بیمار نیاز به استفاده از لوله معده باشد که در مراکز درمانی نیاز به استفاده از آن خواهد بود.

لوله تغذیه:

برای بیمارانی که نمی توانند به طور عادی غذای خود را از راه دهان با جویدن میل کنند، استفاده از لوله تغذیه برای تغذیه مایعات لازم است.

در این بیماران مواد مغذی مورد نیاز بدن بیمار از طریق این لوله ها و از طریق دهان و یا بینی وارد معده بیمار می شود.

ست انتقال خون:

در صورتی که بیمار نیاز به دریافت خون داشته باشد، از ست انتقال خون برای این کار استفاده می شود (انتقال خون به بدن بیمار مانند فرایند انتقال سرم به بدن بیمار است که با ست انتقال سرم انجام می شود).

صندلی داخل بخش:

از جمله تجهیزات پزشکی داخل بخش ها صندلی هایی هستند که در داخل بیمارستان استفاده می شوند.

این صندلی ها ممکن است که در راهروهای انتظار و یا در داخل بخش ها و در اتاق های محل بستری بیماران وجود داشته باشند.

بخش های مختلف ارائه دهنده خدمات به مراجعان نیز دارای صندلی های متعددی برای نشستن مراجعان می باشند.

تجهیزات حفاظتی:

تجهیزات حفاظتی مانند پیش بند و یا دستکش (که در بخش های قبل به آن اشاره شد) در کنار عینک و سایر تجهیزات ممکن است که در بخش های مختلف بیمارستان توسط کادر درمان استفاده شوند.

تجهیزات معاینه بیماران:

در هر بخش با توجه به تعداد بیمارانی که بستری شده اند، نیاز به معاینه و مراقبت از آنها می باشد. به طور حتم بررسی روند بهبود بیماران بدون معاینه آنها ممکن نخواهد بود.

در هر بخش بیمارستان ممکن است که تجهیزات مختلفی برای معاینه آنها استفاده شود. یکی از ساده ترین این تجهیزات، دستگاه سنجش فشار خون بیماران می باشد که توسط پرستاران و یا مراقبان در هر بخش استفاده می شوند.

اندازه گیری قند خون بیمار نیز برای بیماران خاص مهم است و با دستگاه اندازه گیری میزان قند خون باید کنترل شود.

سطح اکسیژن خون بیمار نیز در صورت نیاز باید در بخش انجام شود که این کار با تجهیزات مدرن که به پایش و اندازه گیری اکسیژن خون می پردازند انجام می شود. در صورت پایین بودن اکسیژن خون ممکن است نیاز به استفاده از دستگاه اکسیژن برای کمک به تنفس بیمار باشد.

 دماسنج:

دماسنج برای اندازه گیری دمای بدن بیمار استفاده می شود. اگر چه این ابزار تشخیصی بسیار ساده است و به راحتی امکان استفاده از آن وجود دارد، اما در هر صورت مانند سایر ابزار تشخیص و اندازه گیری علائم حیاتی بیمار باید در دسترس باشد.

تجهیزات شوک الکتریکی: برای بیمارانی که در وضعیت حاد قرار دارند و ممکن است نیاز به شوک الکتریکی داشته باشند، استفاده از این دستگاه بسیار مهم می شود.

تجهیزات داخل بخش ها

کیت های تشخیص طبی: این تجهیزات شامل کیت هایی هستند که برای تشخیص استفاده می شوند

لباس بیمار:

بیماران بستری شده در بخش های داخلی باید از لباس خاص بیماران استفاده کنند. این لباس ممکن است توسط مراقب بیمار تهیه شود و یا این که در بخش در اختیار بیمار قرار گیرد.

مقالات مشابه

موثرترین درمان برای کمردرد چیست؟
مدت زمان مطالعه : ۸ دقیقه

موثرترین درمان برای کمردرد چیست؟

بسیاری از افراد با توجه به نوع و شدت درد خود می پرسند که برای کمردرد خود به چه دکتری مراجع ...

چه چیزی می تواند باعث درد شکم و کمر به طور همزمان شود؟
مدت زمان مطالعه : ۸ دقیقه

چه چیزی می تواند باعث درد شکم و کمر به ط ...

کمر و ستون فقرات بدن نقش مهمی در تعادل بدن دارد و درد شکم که به کمر کشیده می شود در اغلب م ...

چرا زندگی مدرن اینقدر استرس زا است؟
مدت زمان مطالعه : ۶ دقیقه

چرا زندگی مدرن اینقدر استرس زا است؟

مشاوره روانشناس :  چند دلیل که چرا زندگی مدرن باعث استرس ما می شود چه کاری باید در مو ...

چه ساختارهایی در زانو مستعد آسیب هستند؟
مدت زمان مطالعه : ۸ دقیقه

چه ساختارهایی در زانو مستعد آسیب هستند؟

هنگام نشستن و بلند شدن مجموعه ای از غضروف ها و رباط ها و سایر بخش های زانو در یک حرکت هماه ...

آگهی‌ها
علاقه‌مندی
درج آگهی
کاربری
لوگو وب سایت دارو و درمان