به طور معمول ضربان قلب انسان به طور خودکار توسط قلب کنترل می شود اما در مواردی ما شاهد آریتمی یا ضربان نامنظم قلب در افراد جامعه هستیم که ممکن است برای بعضی از افراد نگران کننده باشد.
البته همواره این گونه نیست و در بسیاری از موارد نیازی به نگرانی در مورد ضربان نامنظم قلب نیست و در صورتی که بیماری قلبی خاصی نداشته باشید به طور حتم این مشکل قابل پیشگیری و یا درمان است.
اگر چه آریتمی در مقایسه با سایر بیماری های قلبی چندان مهم نیست، اما می توانید با ما در ادامه همراه باشید تا بیشتر در مورد این مشکل و دلایل بروز آن صحبت کنیم.
همچنین شما می توانید آگهی های مطب متخصصین قلب و عروق را در دارو و درمان دیدن فرمائید.
افراد سالم در جامعه به طور معمول در زندگی روزمره خود بدون هیچ گونه مشکلی به فعالیت های روزانه می پردازند. این افراد از نظر قلبی سالم هستند و تنها در صورت نیاز به فعالیت جسمی زیاد ممکن است که ضربان قلب آن ها برای مدت کوتاهی افزایش یابد.
باید بدانید که در یک قلب سالم ما شاهد هستیم که ضربان قلب به طور منظم در محدود 60 تا 100 بار در دقیقه بسته به میزان فعالیت فرد در نوسان خواهد بود. به طور معمول در این بازه نیاز به نگرانی چندانی در مورد تپش قلب و یا کند بودن ضربان آن وجود ندارد.
اما در بعضی از افراد ممکن است که تپش قلب باعث شود که فرد احساس ناراحتی در ناحیه قلب و یا سینه خود بنماید. در این صورت باید با استفاده از فشارسنج های الکترونیکی که در بسیاری از خانه ها وجود دارد به اندازه گیری ضربان قلب خود بپردازید تا در صورت وجود هر گونه مشکل در تپش قلب یا آریتمی قلب بتوانید تشخیص اولیه را در این مورد بدهید.
به طور حتم در صورتی که دستگاه کنترل کننده فشارخون نشان دهنده ضربان قلب غیر عادی باشد، و ناراحتی و تپش قلب شما موقت نبوده و برای مدتی ادامه پیدا کند باید با پزشک متخصص مشورت کنید تا دلیل بروز این عارضه را مورد بررسی قرار دهد.
دلایل متعددی هستند که می توانند باعث تپش قلب شوند که از جمله آن ها بیماری های قلبی می باشند. ما در بخش بعد در مورد افرادی که احتمال ابتلا به آریتمی در آن ها بالاتر است صحبت خواهیم نمود.
به طور معمول کسانی که به دلایل ارثی و یا سایر دلایل مانند چاقی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند با احتمال بیشتری ممکن است به آریتمی مبتلا شوند.
به خصوص کسانی که دارای سابقه بیماری های قلبی هستند و یا عمل جراحی قلب و عروق داشته اند، با احتمال بسیار بیشتری ممکن است که به تپش قلب یا آریتمی قلبی مبتلا شوند.
داشتن سابقه حملات قلبی و یا سکته خفیف یا عدم کارکرد درست دریچه های قلب می تواند از عوامل دیگری باشد که امکان ابتلا به تپش قلب یا عدم ضربان منظم آن را فراهم کند.
علاوه بر کسانی که از بیماری های قلبی عروقی رنج می برند، افراد دیگری هم هستند که با احتمال بسیار بیشتری در خطر ابتلا به این عارضه قرار دارند.
برای مثال می توان فشار خون بالا را یکی از دلایل اصلی فراهم شدن زمینه مساعد برای ابتلا به آریتمی قلبی دانست. این مشکل به خصوص با افزایش سن افراد بیشتر خود را بروز می دهد.
مشکلات تیروئیدی نیز از جمله عواملی هستند که می توانند در بروز این مشکل سهیم باشند.
دیابت و یا مصرف مواد مخدر نیز از جمله عوامل مهمی هستند که در ابتلا به مشکلات قلبی و ضربان نامنظم یا آریتمی قلب دخیل هستند.
با توجه به این که آریتمی به دلیل عدم کنترل درست امواج الکتریکی در قلب به وجود می آید، می توان عدم تنظیم بودن الکترولیت خون را از دلایل دیگری دانست که می تواند در تپش قلب موثر باشد.
به طور کلی مصرف بیش از حد الکل، مواد حاوی نیکوتین و کافئین و ترکیبات مشابه آن ها، هر یک می توانند از دلایل تپش قلب و یا ضربان نامنظم آن باشند و موجب بروز اریتمی شوند.
اگر چه در بسیاری از این موارد ضربان نامنظم قلب به صورت موقت بوده و امکان بازگشت ضربان قلب به شرایط نرمال وجود دارد، اما همواره این گونه نیست و باید بدانید که عدم ضربان منظم قلب زمینه را برای به وجود امدن مشکلات بزرگ تر مساعد کند و برای همین این مشکل نیاز به توجه و مراقبت بیشتری خواهد داشت.
اگر چه ضربان نامنظم قلب می تواند موقت بوده و با عدم مصرف مواد مخدر، الکل و یا سایر مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد بدون نیاز به تلاش فراوان و یا طی پروسه های درمانی درمان شود.
اما در مواردی این عدم کارکرد درست قلب می تواند خطرات بسیار جدی برای سلامت افراد به دنبال داشته باشد. باید بدانید در زمانی که قلب به طور نامنظم کار می کند و فرد دچار آریتمی قلب می شود، احتمال انسداد شریان و رگ های خونی به دلیل لخته شدن خون وجود دارد. این می تواند حتی با احتمال بیشتری سکته های مغزی را به همراه داشته باشد.
اگر این مشکل برای مدت طولانی باقی بماند امکان ابتلا به سایر نارسایی های قلبی نیز وجود دارد. برای همین در صورتی که بدن شما مستعد به بیماری های قلبی است باید در این مورد حساسیت بیشتری نشان دهید.
آریتمی علائم بسیار زیادی می تواند داشته باشد و خود فرد با احساس انقباض عضلات قلب و یا ضربان نامنظم آن می تواند تا حدودی موفق به تشخیص شرایط غیرعادی ضربان قلب خود شود.
همان طور که گفته شد استفاده از دستگاه های اندازه گیری فشار خون و ضربان قلب که به صورت دیجیتالی کار می کنند می تواند عدم ضربان منظم قلب یا آریتمی را نشان دهد. اما تشخیص قطعی این عارضه باشد توسط پزشک صورت پذیرد. این کار با انجام معاینات فیزیکی توسط پزشک متخصص و در کنار آن با تست ها و آزمایش های کنترل سلامت قلب انجام خواهد شد.
تست هایی مانند ECG یا الکتروکاردیوگرام از روش هایی هستند که می توانند به تشخیص آریتمی قلبی کمک کنند. هم چنین تست اکوکاردیوگرام نیز می تواند به تشخیص بیماری کمک کند.
سایر تست ها مانند تست آنژیوگرافی نیز می توانند در این مواقع بنا به نظر پزشک برای پی بردن به علت آریتمی و سایر مشکلات قلبی مفید واقع شوند.
در نهایت یک فوق تخصص قلب و عروق با در نظر گرفتن شرایط بیمار و نتایج تست های انجام شده در صورتی که مشکل قلبی شما حاد باشد توصیه های لازم را در اختیار شما قرار خواهد داد تا موفق به کنترل و درمان تپش قلب خود شوید.
در بعضی از موارد نیازی به درمان تپش قلب نیست و همان طور که گفته شد با در نظر گرفتن دلیل به وجود امدن آن می توان موفق به کنترل و درمان آن بدون نیاز به مصرف دارو شد.
برای مثال در صورتی که تپش قلب شما به دلیل مصرف الکل یا مواد کافئین دار باشد با عدم مصرف این گونه مواد خواهید توانست موفق به درمان تپش قلب خود شوید. به طور حتم مصرف این گونه مواد برای سلامتی شما مضر است و حتی در صورت عدم ابتلا به تپش قلب نیز باید از مصرف آن ها خودداری نمایید.
اما در مواردی نیز باید با مشورت پزشک متخصص قلب و عروق راهکار مناسب درمانی را برای کنترل ضربان قلب خود اتخاذ کنید. در این مواقع حتی امکان دارد که به دلیل حاد بودن مشکل ضربان قلب نیاز به استفاده از ضربان ساز داشته باشید.
به طور کلی می توان راه های درمان آریتمی را به دو دسته روش های خانگی درمان این مشکل و روش های طبی و دارویی برای درمان آن تقسیم نمود. هر یک از این روش ها در جای خود دارای اهمیت هستند. در مواردی نیز باید از درمان های ترکیبی برای جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات بزرگ تر در ارتباط با سلامتی قلب و عروق بهره برد.
ما در ادامه به طور جداگانه در مورد روش های خانگی و پزشکی درمان آریتمی و ضربان نامنظم قلب تکاتی را بیان خواهیم نمود.
اگر به آریتمی قلبی مبتلا شده اید، ممکن است که دلیل آن مصرف غذاهای چرب و یا مواد مخدر و از جمله سیگار و سایر مواردی باشد که در بخش های قبل به تعدادی از آن ها اشاره شد.
در این صورت به طور حتم در صورتی که سعی کنید رژیم غذایی خود را اصلاح کنید و از مواد غذایی سالم بیشتر استفاده نمایید، خواهید توانست موفق به درمان خانگی آریتمی شوید.
به طور حتم عدم مصرف سیگار و سایر مواد مضر برای سلامتی و از جمله الکل نیز می تواند در صورت ابتلا به آریتمی منجر به درمان آن بدون نیاز به هیچ گونه دارو یا پروسه درمانی شود.
علاوه بر این استفاده از میوه ها و سبزیجات نیز نقش بسیار موثری در سلامت قلب و عروق دارد که به طور حتم حتی افراد سالم نیز باید آن ها را در رژیم غذایی خود استفاده کنند تا از بروز بسیاری از بیماری ها و از جمله بیماری های قلبی پیشگیری کنند.
ورزش منظم را نیز می توان یکی دیگر از عواملی دانست که می تواند در ارتقای سلامت قلب و عروق و تنظیم ضربان آن تاثیر به سزایی داشته باشد.
علاوه بر این در صورتی که به دلیل ابتلا به بیماری فشار خون و یا بیماری های مزمن باید داروهای خاصی را مصرف کنید، توجه داشته باشید که همه داروهای خود را به طور منظم و سر وقت مصرف کنید تا با پیشگیری از افزایش فشار خون و یا سایر مشکلات مزمن دیگر از بروز مشکلاتی مانند تپش قلب در امان بمانید.
در صورتی که پزشک شما تشخیص دهد که برای کنترل ضربان قلب شما نیاز به مصرف دارو می باشد، امکان دارد با توجه به شدت عارضه داروهای مختلفی را برای شما تجویز کند.
شما باید این داروها را در فواصل منظم در طول شبانه روز مصرف کنید تا موفق به کنترل ضربان قلب خود شوید.
اما در مواردی شاید نیاز به عمل جراحی و یا سایر روش های درمانی برای تنظیم مکانیکی ضربان قلب باشد.
در این شرایط امکان دارد که بیمار نیاز به استفاده از ایمپلنت داشته باشد. ایمپلنت یک دستگاه الکترونیکی است که دارای ابعاد کوچک بوده و برای کنترل ضربان قلب شما مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این دستگاه به طور معمول در قفسه سینه و در زیر پوست قرار داده می شود تا در صورتی که ضربان قلب شما نامنظم شد با ایجاد سیگنال های الکتریکی به تنظیم دوباره آن کمک کند. در واقع این ایمپلنت نقش باز گرداننده ضربان قلب به حالت نرمال را بر عهده خواهد داشت.
علاوه بر این امکان استفاده از ICD نیز برای درمان این عارضه وجود دارد که در واقع یک باتری است که عملکردی نسبتا شبیه به ایمپلنت در تنظیم ضربان قلب دارد.
این باتری با استفاده از سیم هایی که از داخل رگ وارد قلب می شوند سعی می کند تا در صورت عدم نرمال بودن ضربان قلب با ارسال سیگنال های الکتریکی آن را به حالت نرمال باز گرداند.
انرژی این سیگنال ها به گونه ای تنظیم می شود که وابسته به شدت تغییر در تپش قلب شما می تواند سیگنال لازم را برای بازگشت دوباره آن به حالت عادی تامین کند.
به طور حتم هزینه درمان آریتمی با توجه به روش درمانی مورد استفاده بسیار متغیر خواهد بود و در صورتی که به دلیل حاد بودن مشکل ضربان قلب، با دارو نتوان موفق به درمان آریتمی قلب شد، هزینه های درمان بیشتر خواهد بود.
برای همین در صورت ابتلا به تپش قلب یا مشکلات مشابه برای آگاهی از هزینه درمان آن باید با یک متخصص قلب و عروق مشورت کنید.
ایا می دانید آلزایمر چیست و چگونه به وجود می آید؟ و آیا می توان با رعایت توصیه های متخصصان ...
رایج ترین فوبياهای جهان شامل حس های ناخوشایند، ترس های بی منطق و حتی خنده داری هست که گریب ...
امروزه پوست و مو و زیبایی آنها برای همه افراد و به خصوص برای زنان مهم است و برای همین همه ...
آیا می دانید که ترس از زل زدن یا اسکوپوفوبیا چیست و چه افرادی به این نوع ترس مبتلا هستند؟ ...