آیا با دستگاه های لیزر پوست آشنایی دارید و می دانید که از آنها برای چه مقاصدی استفاده می شود؟ آیا می دانید این تجهیزات علاوه بر از بین بردن موهای زائد می توانند بسیاری از مشکلات پوستی را از بین ببرند؟
پوست بیشترین وسعت را در بین سایر بخش های بدن به خود اختصاص داده است و نقش فوق العاده ای در زیبایی فرد دارد و به همین دلیل برای بسیاری از افراد در جامعه مهم بوده و تلاش فراوانی برای ارتقای زیبایی آن می شود.
توسعه فناوری های نوین امکان استفاده از لیزرها را به منظور رفع مشکلات پوستی و افزایش زیبایی فراهم کرده است. ما در این متن قصد داریم تا به بررسی دستگاه های لیزر پوست و ویژگی های آنها بپردازیم با مراجعه به سایت دارو و درمان از طریق لینک به اطلاعات جامعتر و مفیدتر دست یابید.
افزایش سن می تواند برای بسیاری از ما به دلیل تاثیراتی که بر روی پوست به جا خواهد گذاشت بسیار نگران کننده باشد. اما این تنها افزایش سن نیست که باعث تحلیل زیبایی پوست با ظاهر شدن چین و چروک بر روی آن خواهد شد، بلکه مشکلات دیگری هم هستند که بسیاری از افراد در جامعه در ارتباط با پوست خود از آن رنج می برند.
برای مثال می توان وجود لکه های پوستی و یا جای زخم و اسکار را نام برد که زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار خواهند داد.
یا این که می توان به رشد موهای زائد در بخش های خاصی از بدن اشاره نمود که به دلیل نیاز به از بین بردن آنها به طور دوره ای و مشکلاتی که برای زیبایی پوست بدن دارند برای ما بسیار ناخوشایند باشند.
اهمیت دستگاه های لیزر پوست دقیقا" در رفع همین مشکلات است. این امر باعث شده است این تجهیزات به شدت مورد توجه قرار گرفته و در بسیاری از کلینیک های زیبایی و .. شاهد استفاده از آنها باشیم.
ممکن است شما هم بنا به دلایل متعددی نیاز به استفاده از این تجهیزات برای رفع مشکلات پوستی خود داشته باشید و در پی یافتن بهترین تجهیزات لیزری باشید که مشکل شما را با کمترین عوارض و با حداقل هزینه در کوتاه ترین زمان مرتفع کنند.
در این صورت شاید نیاز داشته باشید تا به تحقیق جامعی در مورد انواع دستگاه هایی که برای لیزر پوست قابل استفاده هستند و مزایا و معایب انها بپردازید.
ما برای دست یافتن به این هدف و آگاهی از انواع دستگاه های لیزر پوست اطلاعات مفیدی را در بخش های بعد در اختیار شما قرار خواهیم داد.
شاید بدانید که پرتوهای نور که از خورشید و یا سایر منابع نور (حتی لامپ داخل خانه) منتشر می شوند دارای انرژی هستند. اما انرژی این پرتوها در طول موج های متفاوت است و برای همین به گونه ای نیست که بتوان برای اهداف خاص از آنها استفاده کرد.
دستگاه های لیزر پوست نیز تولید کننده پرتو beam می باشند. اما در واقع پرتوهای لیزر در طول موج های خاص با استفاده از تجهیزات نوری تولید می شوند و امکان کنترل توان و سایر مشخصات آنها وجود دارد.
عملکرد این لیزرها با توجه به شعاع پرتو، طول موج، توان و طیف فرکانسی متفاوت می باشد. برای همین اغلب آنها به طور کنترل شده توان حل بسیاری از مشکلات پوستی را خواهند داشت.
با توجه به این که در درمان باید دقت بالایی در تمرکز پرتو به ناحیه هدف وجود داشته باشد، استفاده از این تجهیزات با حساسیت بالایی مواجه است و برای همین است که مراکز بین المللی مانند سازمان غذا و داروی آمریکا مقررات خاصی را برای طراحی، تولید و استفاده از این تجهیزات وضع کرده اند.
سازندگان این تجهیزات نیز با در نظر گرفتن این استانداردها اقدام به تولید این محصولات می کنند تا استفاده از لیزر با حداقل عوارض (در ادامه به تعدادی از این عوارض اشاره خواهد شد) و بیشترین بازده همراه باشد.
دستگاه های لیزر پوست را از نظر کاربرد می توان در دو گروه کلی دسته بندی نمود. گروهی از آنها برای رفع عوارض و مشکلات پوستی هستند و گروهی نیز برای رفع مشکلات مرتبط با مو مورد استفاده قرار می گیرند.
برای هر یک از مقاصد بالا ممکن است از دستگاه لیزر خاصی استفاده شود. برای مثال می توان از پرتوهای پالسی که دارای طیف گسترده ای می باشند برای درمان پیگمانتاسیون استفاده نمود. این دستگاه ها با نام ای پی ال IPL شناخته می شوند و از اشعه های متمرکز و کوتاه لیزر استفاده می کنند که امکان برداشتن لایه های پوست را با دقت بسیار بالا فراهم خواهد نمود.
این لیزرها با تابش بر روی بخش های ناهموار پوست می توانند این مشکلات را رفع کنند.
لیزرهای مورد استفاده برای رفع موها زائد نیز ممکن است هر یک توان و مشخصات خاص خود را برای حذف موها داشته باشند که با مشخصات و توان دیگری متفاوت باشد.
امروزه گستره استفاده از لیزرها بسیار بیشتر از مواردی است که در بالا به آنها اشاره شد. شما می توانید با استفاده از این تجهیزات حتی لکه های سیاه دور چشم و یا عدم یکنواختی رنگ پوست خود را درمان کنید.
برای مثال چشم انسان یکی از بخش های بدن است که با توجه به نقش قابل ملاحظه ای که در زیبایی فرد دارد مورد توجه بسیاری از ما می باشد.
اما مشکلاتی مانند افتادگی پلک و یا خط دور چشم، خط اخم و .. می توانند زیبایی این بخش از صورت را تحت تاثیر قرار دهند. یکی از مزایای لیزر پوست صورت دارد رفع این گونه نواقص می باشد.
علاوه بر این ضایعات پوستی با توجه به گستردگی و شدت خود نیاز به درمان با استفاده از تجهیزات پیشرفته ای دارند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی ساخت دستگاه های لیزر پوست امکان بهره بردن طیف وسیعی از افراد از این تجهیزات فراهم شده است. شما می توانید با لیزر مشکل سفتی پوست را حل کنید و حتی در درمان واریس نیز از آنها بهره ببرید.
با در نظر گرفتن مشخصاتی مانند طول موج، تناوب تابش پالس ها، توان لیزر و نحوه جذب آن توسط لیزر می توان این تجهیزات را به دو دسته عمده تهاجمی و غیر تهاجمی تقسیم کرد. در ادامه به بررسی بیشتر این دسته بندی ها خواهیم پرداخت.
گروهی از این لیزرها به طور تهاجمی و استفاده از پرتوهای لیزر بافت هایی از پوست را که دچار مشکل هستند را برداشته و بدون این که مشکلی برای سایر بافت ها در پوست انسان ایجاد کنند باعث تحریک لایه های زیرین پوست می شوند.
این تحریک لایه های زیرین پوست به نوبه خود باعث تولید کلاژن می شود که از مهم ترین عوامل در ارتقای زیبایی پوست انسان می باشد (کلاژن مهم ترین عامل موثر در کاهش چین و چروک پوست است و برای همین است که تولید آن در پوست بسیار مهم است).
در این روش ممکن است که نیاز باشد از پمادهایی بر روی پوست استفاده شود و بخشی که تحت درمان قرار گرفته است پانسمان شود تا فرایند درمان با ایجاد لایه های پوستی جدید تکمیل گردد.
لایه های جدید پوستی نرم تر بوده و استحکام بالاتری دارند که یکی از تمایل بیشتر عده ای از افراد به استفاده از روش تهاجمی می باشد.
لیزرهای دی اکسید کربن از قدیمی ترین و شناخته شده ترین لیزرهایی هستند که با استفاده از روش تهاجمی برای جوانسازی پوست استفاده می شوند. البته به دلیل عوارضی که این لیزر دارد، استفاده از لیزرهای جایگزین برای لیزر دی اکسید کربن رواج یافته است.
امکان استفاده از پرتوهای این لیزر برای چین و چروک ها، زگیل و خال های مادرزادی، مشکلات ناشی از تابش نور خورشید، و حتی سرطان پوست نیز وجود دارد که نشان دهنده اهمیت لیزرهای دی اکسید کربن می باشد.
با این وجود مشکلاتی مانند قرمزی پوست و احساس خارش یا طول دوره درمان از عوامل محدود کننده استفاده از این لیزر محسوب می شوند.
یک انتخاب دیگر از بین دستگاه های لیزر پوست که تهاجمی هستند، لیزرهای اربیوم ایتریوم آلومینیوم گارنت می باشد که امکان رفع چین و چروک ها را برای جوانسازی پوست انسان فراهم خواهد نمود.
این لیزر با حداقل آسیب به بافت های دیگر می تواند عوارض کمتری در مقایسه با لیزرهای دی اکسید کربن به همراه داشته باشد. با این وجود باز هم ممکن است که قرمزی پوست و یا کبودی آن برای یک یا چند هفته به طول بینجامد.
در صورتی که قصد داشته باشید خط ها و چین های ظریف پوست خود را از بین ببرید و یا مشکلات متوسط یا کوچک پوستی را درمان کنید، لیزرهای غیر تهاجمی گزینه مناسب تری می باشند. زیرا که عوارض کمتری به دنبال دارند.
لیزر رنگی پالسی از جمله دستگاه های لیزر پوست می باشد که کار خود را با هدف قرار دادن رگ ها انجام خواهد داد و برای همین قرمزی کمتری به همراه خواهد داشت. از جمله مزایای این روش بهبودی چند ساعته پس از درمان می باشد. با این وجود برای درمان نیاز به چندین جلسه لیزر درمانی (3 تا 5 جلسه) می باشد.
لیزر رنگی پالسی برای درمان پارگی مویرگ ها و یا ترک ها و خطوط ریز در اطراف چشم و یا چین های پوستی استفاده می شوند. درمان واریس و یا خال های مادرزادی نیز از جمله کاربردهای دیگر این لیزر هستند.
اگر چه این لیزر به عنوان یک لیزر غیر تهاجمی عوارض کمتری دارد. اما انتظار عوارضی مانند کبودی و پیگمانتاسیون در این روش وجود دارد.
با استفاده از این لیزر امکان درمان مشکلاتی مانند رفع موهای زائد و یا تتو وجود دارد. با این وجود گفته می شود که احتمال تاثیرگذاری این روش در درمان مشکلات ذکر شده چندان بالا نیست.
علاوه بر این ممکن است که به دلیل حرارت ایجاد شده تحمل پروسه درمان سخت باشد. گرمای تولید شده می تواند عوارضی مانند قرمزی پوست را برای چندین روز به همراه داشته باشد که از جمله عواملی است که کمتر از لیزرهای اندیاگ استفاده می شود.
این لیزر نیز کار خود را با تابش پرتوی از نور انجام می دهد که باعث تولید گرما خواهد شد. در این پروسه پرتو نور باعث افزایش دمای موضع تحت درمان خواهد شد که در نتیجه تخریب بافت های هدف را به همراه خواهد داشت.
نکته مهم در مورد لیزر الکساندریت دقت بالایی است که دارد. به همین دلیل می توان انتظار داشت که بدون آسیب به بافت های مجاور سلول های هدف را از بین ببرد.
با این وجود باید انتظار درد را در هنگام دوره تابش پرتوهای لیزر (که به دلیل تولید حرارت می باشد) داشته باشید. این تابش عوارضی که در بالا ذکر شد مانند قرمزی و تورم پوست را به همراه خواهد داشت. علاوه بر این ممکن است که تعدادی از رنگدانه های پوست دچار تغییر شوند.
با این وجود استفاده از لیزر الکساندرایت در بین دستگاه های لیزر پوست می تواند در از بین بردن تتو و موهای زائد مفید واقع شود. لکه های پوستی، خال مادرزادری، سایر ضایعات پوستی و .. نیز با این لیزر قابل درمان هستند.
با آنچه تا به حال گفته شده است به خوبی می توانید حدس بزنید که عوارضی برای استفاده از انواع دستگاه های لیزر پوست وجود دارد که باعث خواهد شد پرتوهای لیزر خطرهایی به دنبال داشته باشند.
تورم، تاول و حتی آسیب به چشم ها در صورت عدم دقت کافی در استفاده از لیزر به وجود خواهد آمد. تغییر در رنگدانه های پوستی نیز مشکلی است که گاهی دیده می شود.
با این وجود این مشکلات با مراجعه به پزشک متخصص که دارای تجربه و تخصص کافی باشد تا حد زیادی قابل پیشگیری هستند. برای همین توصیه می کنیم که در جلسات مشاوره از پزشک مجرب راهنمایی های لازم را دریافت کنید تا موفق به درمان مشکلات پوستی و یا لیزر موهای زائد بدن با کمترین عوارض شوید.
اگر کسانی را در دور و اطراف خود میشناسید که دچار بیماری پارکینسون شده است، ا ...
یک پروفسور محقق و عصب شناس و استاد "تحقیقات درباره ی مغز" درباره پیاده روی توصیه هایی ارائ ...
آیا تا به حال به این که گفتار درمانی چیست فکر کرده اید؟ و یا با روش های درمانی مورد استفاد ...
شاید با مفهوم فوبیا که به معنی ترس شدید است آشنا باشید اما نمی دانید که ژنوفوبیا چیست و چر ...