تهران - میدان وحدت اسلامی، پلاک 533، بیمارستان رازی
بيمارستان رازي يا كرسي بيماريهاي پوستي يكي از قديميترين و پر سابقه نرين مركز آموزشي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني تهران محسوب ميشود. بيمارستان در اواخر سال 1312 هجري شمسي توسط دكتر عباس خان ادهم ( اعلم الملك ) تأسيس شد. اين بيمارستان دريكي از محلات قديمي تهران و در جنوب مركزي آن يعني در خيابان وحدت اسلامي و در جنوب شرقي ميدان وحدت اسلامي ( خيابان شاهپور - ميدان شاهپور سابق ) در زميني به مساحت 22000 هزار مترمربع قرارگرفته است. اولين ساختمان بيمارستان رازي مربوط به مرحوم ميزا عباس خان قوام الدوله واقع در جنوب شرقي ميدان شاهپور بود اما اين ساختمان راه مستقيم به خيابان اصلي شاهپور نداشت و دولت نميتوانست بدون انجام تشريفات قانوني مخارجي در اين مورد بنمايد لذا بدين منظور ساختمان مجاور كه متعلق به مرحوم سراج الدوله بهزادي بود توسط دكتر ادهم از نامبرده خريداري و ضميمه بيمارستان شد و بدين ترتيب بيمارستان راه مناسب براي ورود و خروج بيماران در خيابان اصلي شاهپور پيدا كرد. در سال 1319 بيمارستان رازي طبق قانون تأسيس دانشكدههاي پزشكي به دانشكده پزشكي دانشگاه تهران واگذار شد و هماكنون جزء املاك و مؤسسات دانشگاه علوم پزشكي تهران به شمار ميرود. پس از الحاق به دانشكده پزشكي، بخشها و درمانگاههاي جديدي داير و بخش جراحي نيز توسعه يافت و ساختمانش تكميل شد.
بيمارستان رازي تا سال 1315 در ساختمانهاي مذكور به مداواي بيماران نيازمند ارائه خدمت ميكرد تا اينكه در آن سال باغ محتشم السلطنه اسفند ياري ( ساختمان فعلي بيمارستان رازي ) به مبلغ 520000 ريال خريداري و بيمارستان در همان سال به محل جديد نقلمكان كرد و با تعميرات و اصلاحات ساختماني مناسب جهت درمانگاهها و بخشهاي داخلي و جراحي بنا شد. تشكيلات بيمارستان در آن زمان متشكل از قسمتهاي زير بود: جراحي، داخلي، زنان، ميز راه، پوست و آميزشي، آزمايشگاه و داروخانه. سپس بخشهاي اطفال، راديولوژي، مسموميتها، پوست و آميزشي در اين بيمارستان افتتاح شد.
باگذشت زمان، در تشكيلات بخشها و درمانگاههاي بيمارستان رازي تغييراتي صورت گرفت و بعضي از بخشها و درمانگاهها به بيمارستانهاي ديگر دانشكده انتقال يافت و بخشهاي ديگري از ساير بيمارستانها به اين بيمارستان منتقل شد. در سال 1344 تشكيلات بيمارستان رازي شامل دو بخش داخلي و بخش پوست و بخش جراحي و قسمت آزمايشگاه باليني و بخش راديولوژي درمانگاههاي تابعه بوده است.
ساختمان پلي كلينيك : در مهرماه 1345 طرح پلي كلينيك رازي دانشگاه تهران آماده اجرا شد. پس از ساختن پلي كلينيك، تمام بخشهاي طبي و جراحي به بيمارستانهاي ديگر دانشگاه تهران منتقل شد و بخش پوست در بيمارستان رازي باقي ماند؛ و از اين تاريخ بيمارستان رازي بهعنوان بيمارستان تخصصي پوست شناخته شد.
در اين طرح و نقشه تمام ساختمانهاي شمال غربي و باغ بيمارستان و ساختمانهاي بخش داخلي و جراحي و آزمايشگاه را دربر گرفت و چون تخليه و انتقال بخش پزشكي، جراحي و آزمايشگاه به ساختمان ديگر بهفوريت امكان نداشت بهموجب توافقي كه بين دانشگاه تهران و وزارت آباداني و مسكن و پيمانكار به عمل آمد در اوايل مهرماه سال 1345 ساختمانهاي شمال غربي بيمارستان و همچنين باغ بيمارستان تحويل پيمانكار تحويل داده شد تا يك قسمت از نقشه پلي كلينيك را پياده نمايند و درمانگاه كودكان نيز به يكي از بيمارستان هاي دانشكده منتقل شد.
CCU-داخلی قلب و POST-چشم-داخلی -جراحی عمومی-جراحی ترميمی-جراحی گوش و حلق و بينی-ارتو پدی-ارولوژی
اتاق عمل-تخت زايمان-تختهای بخش اورژانس-ليبر-تحت نظر اورژانس-تالاسمی
اكوكارديوگرافی-تست ورزش-داروخانه-راديولوژی-سونوگرافی-هولتر مانيتورينگ-نوارنگاری--الكتروميوگرافی-ليزر چشم ارولوژی-درمانگاه ENT-درمانگاه ارتوپدی-درمانگاه اطفال-درمانگاه اورژانس-درمانگاه جراحی عمومی-درمانگاه چشم-درمانگاه داخلی-درمانگاه دندانپزشكی-درمانگاه زنان و زايمان-درمانگاه شنوايی سنجی-درمانگاه قلب-درمانگاه فيزيوتراپی-درمانگاه بينايی سنجی-درمانگاه تغذيه-درمانگاه تالاسمی-درمانگاه داخلی اعصاب-درمانگاه جراحی ترميمی دست--طب فيزيكی-جراحی پلاستيك
آزمایشگاه طبی- پاتولوژی - داروخانه - تصویربرداری - آندوسكوپی- اسپيرومتری