دارو و درمان مجله سلامت مقالات دارو و درمان

نارسایی قلبی سیستولیک چه علائمی دارد؟

شاید تا به حال برای بارها نام نارسایی قلبی سیستولیک را شنیده باشید اما به خوبی نمی دانید که افرادی که به این عارضه مبتلا هستند با چه مشکلاتی روبرو خواهند شد.

این مشکل بیشتر مربوط به بطن چپ قلب انسان می باشد و به دلیل عدم توانایی قلب در پمپاژ خون به بدن انسان به وجود خواهد آمد. علائم ابتلا به این نارسایی به خصوص در زمان انجام فعالیت های فیزیکی و یا استرس بیشتر خود را نشان خواهد داد.

ما در این متن به معرفی نارسایی قلبی سیستولیک خواهیم پرداخت و در مورد دلایل به وجود آمدن و روش های درمان آن بررسی می کنیم.

برای اطلاع از آگهی های پزشکان متخصص قلب و عروق می توانید به دارو و درمان سری بزنید.

نارسایی قلبی سیستولیک چیست؟

نارسایی-قلبی-سیستولیک-چیست؟

برای این که به خوبی با این بیماری آشنا شوید، بهتر است که ابتدا با معنی اصطلاحات سیستول یا سیستولیک و دیاستول آشنا شوید.

سیستول که به صورت systole نوشته می شود در واقع به فرایند پمپاژ خون از قلب به سایر اعضای بدن انسان گفته می شود. این در حالی است که دیاستول که به صورت diastole نوشته می شود به فرایند پر شدن قلب از خون اشاره دارد.

ممکن است که قلب شما در یکی از دو فرایند یعنی در پر کردن قلب از خون و یا پمپاژ آن به اعضای بدن با مشکل مواجه شود که این مشکلات با نام های نارسایی های قلبی سیستولیک و دیاستولیک شناخته می شوند.

اگر قلب شما نتواند به خوبی خون را به سایر اعضای بدن شما برساند ممکن است که مبتلا به نارسایی سیستولیک قلب باشید.

این نارسایی به دلیل کاهش توان بطن چپ قلب در انقباض عضله های خود و پمپاژ خون به سایر اعضای بدن می تواند مشکلات فراوانی را برای افراد مبتلا به این بیماری به وجود اورد.

این نارسایی قلبی بنا به دلایل متعددی بروز می کند. به خصوص که سبک زندگی مدرن باعث شده است که این مشکل در بین افراد جامعه شیوع بیشتری داشته باشد و بنا بر آمارها نه تنها این عارضه که سایر بیماری های قلبی در رده های سنی مختلف بیش از پیش به چشم می خورند.

در زمان بروز نارسایی قلبی سیستولیک حفره های قلب بیمار در طی فرایند دیاستول به طور کامل پر می شوند. اما مشکل این است که در زمان سیستول نمی توانند این خون را به خوبی و با توان لازم به سایر اعضای بدن برسانند.

علائم نارسایی قلبی سیستولیک:

علائم-نارسایی-قلبی-سیستولیک

نارسایی سیستولیک قلب دارای علائم متعددی است که ما در این بخش در مورد آن ها بیشتر صحبت خواهیم کرد و در بخش های بعد به دلایل به وجود امدن و روش های درمان آن خواهیم پرداخت.

بیمارانی که به این عارضه مبتلا هستند به طور معمول توان کمتری نسبت به افراد سالم در جامعه دارند و نمی توانند به خوبی به انجام فعالیت های فیزیکی و یا ورزش بپردازند. دلیل آن هم در عدم توان قلب برای خونرسانی به ریه و اعضای بدن می باشد که فرد را دچار خستگی زودرس خواهد نمود.

برای همین یکی از مهم ترین علائم نارسایی قلبی سیستولیک خستگی زودرس در زمان انجام فعالیت های ورزشی می باشد.

البته مشکلات دیگری مانند سرگیجه نیز بین این بیماران شایع است. این سرگیجه می تواند با درد در ناحیه قفسه سینه همراه باشد.

مشکلات دیگری مانند ضعف در خروج ادرار را نیز می توان یکی از علائم دیگری این نارسایی قلبی بر شمرد که در بعضی از بیماران دیده می شود.

البته شدت بروز هر یک از این علائم در بیماران مختلف با هم تفاوت خواهد داشت. زیرا که میزان نارسایی قلب در فرایند سیستول در افراد مختلف یکسان نیست.

 می توان با انجام آزمایش های تشخیصی میزان این نارسایی را بر حسب درصد که نشان دهنده میزان خون در قلب است که به بدن پمپاژ نشده به دست آورد و پس از آن راهکار مناسب را برای کنترل یا درمان بیماری اتخاذ کرد.

دلایل ابتلا به نارسایی قلبی سیستولیک:

دلایل-ابتلا-به-نارسایی-قلبی-سیستولیک

دلایل متعددی را می توان برای ابتلای افراد به این گونه نارسایی های قلبی بر شمرد که افزایش سن یکی از دلایل شایع ابتلای افراد به این مشکلات محسوب می شود.

مشکلاتی مانند دیابت نیز در به وجود امدن این عارضه  قلبی تاثیر دارند و به همین دلیل افراد مبتلا به بیماری قند خون بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

بیماری های ایسکمیک قلب و یا فشار خون بالا را نیز می توان از دلایل شایع دیگری دانست که باعث ابتلای فرد به نارسایی سیستولیک خواهند شد.

البته ایسکمی قلب در مقایسه با فشار خون نقش بیشتری در به وجود امدن نارسایی قلبی سیستولیک در بیماران دارد. با این وجود هر دوی این بیماری ها می توانند از مهم ترین عوامل به وجود امدن این مشکل محسوب شوند.

دلایل ذکر شده در بالا علاوه بر این عارضه از مهم ترین دلایل بروز انواع بیماری های قلبی عروقی می باشند. در این نارسایی قلبی ممکن است که توده بطن چپ قلب به طور معنی داری افزایش پیدا کند و ساختار قلب دچار تغییر شود.

البته میزان تغییر در ساختار بطن چپ می تواند به دلایل متعددی وابسته بوده و شدت آن کم یا زیاد باشد. به همین دلیل بیماران را از نظر شدت نارسایی قلبی به چند گروه دسته بندی می کنند.

شدت نارسایی قلبی سیستولیک:

شدت-نارسایی-قلبی-سیستولیک

بر اساس مطالعاتی که انجام شده است می توان بر اساس شدت نارسایی قلب، بیماران مبتلا به این عارضه را به چند گروه طبقه بندی کرد.

دسته اول بیمارانی هستند که در معرض ابتلا به نارسایی قلبی سیستولیک قرار دارند اما هنوز ساختار قلب آن ها دچار تغییر نشده است. این بیماران در واقع در مراحل اولیه توسعه بیماری نارسایی قلبی هستند و ممکن است بیشتر جزو بیماران مبتلا به قند خون و یا بیماران قلبی عروقی باشند که زمینه برای ابتلا به این نارسایی در آن ها مساعد است.

گروهی دیگر از بیماران کسانی هستند که در حال حاضر دچار تغییر ساختاری قلب شده اند، برای همین به خوبی نمی توانند خون را پمپاژ کنند. اما هنوز علائم نارسایی قلبی را از خود نشان نداده اند. در این بیماران اگر چه ساختار بطن قلب با تغییر مواجه شده است. اما هنوز این تغییر ساختاری در بطن ها به گونه ای نبوده است که علائم خود را بروز دهد.

دسته سوم بیمارانی هستند که بیماری ان ها پیشرفته تر است و علائم کلینیکی نارسایی قلبی را از خود بروز داده اند. اما هنوز به طور کامل به مراحل پیشرفته این بیماری نرسیده اند.

در نهایت ما افراد مبتلا به نارسایی سیستولیک حاد را داریم که در گروه آخر قرار می گیرند و نیازمند اقدامات درمانی پیشرفته مانند عمل جراحی برای کنترل و یا درمان بیماری خود هستند.

آمار افراد مبتلا به نارسایی قلبی سیستولیک:

آمار-افراد-مبتلا-به-نارسایی-قلبی-سیستولیک

بنا بر امار منتشر شده در کشورهای مختلف درصد نسبتا بالایی از افراد به این عارضه مبتلا بوده و در یکی از گروه های ذکر شده در بالا قرار می گیرند.

برای مثال در ایالات متحده آمریکا چند میلیون نفر هستند که در مراحل ابتدایی و یا پیشرفته بیماری نارسایی سیستولیک قلبی قرار دارند و تعدادی از آن ها نیاز به مراقبت های درمانی پیشرفته دارند.

در این بیماران به دلیل عدم توانایی قلب در سازوکار ارسال خون به اندام بدن، باید از مکانیزم های کمک کننده به منظور تقویت ارسال خون استفاده کنند.

در کل این مکانیزم ها باعث خواهند شد تا خروجی خون از قلب افزایش یابد تا بتوان تاثیرات منفی عدم رسیدن خون به سایر اندام بدن را به حداقل رساند.

لازم به ذکر است که در ایالات متحده امریکا بیش از نیمی از بیماران به دلیل مشکلات ایسکمیک Ischemic به نارسایی قلبی سیستولیک مبتلا می شوند.

از جنبه آماری دومین دلیل ابتلا به این بیماری در ایالات متحده بیماری قند خون می باشد.

 

تشخیص نارسایی قلبی سیستولیک:

تشخیص-نارسایی-قلبی-سیستولیک

در اغلب موارد می توان با استفاده از معاینات فیزیکی بیماران و اکوکاردیوگرافی موفق به تشخیص این نارسایی قلبی شد.

البته با توجه به سطح پیشرفت نارسایی قلب می توان از روش های تشخیصی دیگری نیز استفاده نمود.

کنترل بیماری نارسایی قلبی سیستولیک:

کنترل-بیماری-نارسایی-قلبی-سیستولیک

به طور کلی آموزش تغیر سبک زندگی به بیماران مبتلا به نارسایی قلبی می تواند نقش بسیار موثری در روند کنترل بیماری آن ها داشته باشد.

زیرا که سبک زندگی ناسالم از دلایل اصلی ابتلای بسیاری از افراد جامعه به نارسایی ها و بیماری های قلبی عروقی می باشد و برای درمان آن ها نیز در مرحله اول نیاز به اصلاح سبک زندگی افراد می باشد.

برای همین به خصوص برای کسانی که در مراحل اولیه ابتلا به نارسایی های قلبی هستند، تغییر سبک زندگی می تواند در کنترل و درمان بیماری بسیار موثر واقع شود.

علاوه بر این توصیه می شود که افراد مبتلا به نارسایی قلبی سیستولیک سعی کنند در نوشیدن مایعات زیاده روی نکنند و میزان مایعاتی را که به طور روزانه مصرف می کنند از دو لیتر بیشتر نشود.

علاوه بر این توجه داشته باشند که مصرف نمک روزانه در حد چند گرم باقی بماند.

کنترل وزن به صورت روزانه ممکن است برای تعدادی از بیماران لازم باشد تا در صورت افزایش وزن اقدامات لازم را در جهت کنترل اضافه وزن بیماران به عمل آورد.

درمان دارویی نارسایی قلبی سیستولیک:

درمان-دارویی-نارسایی-قلبی-سیستولیک

بسیار مهم است که بهترین راه را برای درمان نارسایی قلبی سیستولیک انتخاب نمود تا نه تنها علائم بیماری را کاهش داد که بتوان به کاهش نرخ مرگ و میر افراد مبتلا نیز کمک کرد.

شواهد کلینیکی زیادی است که نشان می دهد می توان با استفاده از روش های درمانی متعددی باعث کاهش مرگ و میر افراد مبتلا به این گونه نارسایی ها شد. یکی از این راه ها، استفاده از روش های درمانی با استفاده از تجویز دارو می باشد.

گروهی از این داروها که با نام ACE شناخته می شوند در واقع با ممانعت از تبدیل آنزیم ها باعث افزایش فشار سیستماتیک در فرد مبتلا شده و می توانند در پمپاژ بیشتر خون موثر باشند.

ACE ها علاوه بر این که می توانند علائم این گونه نارسایی ها را کاهش دهند (و در چندین مطالعه کلینیکی این امر به اثبات رسیده است.) به نظر می رسد که می توانند نرخ مرگ و میر این بیماران را نیز کاهش دهند.

به طور معمول دوز استفاده از این داورها کم است و با توجه به تحمل بیمار به دوز مصرف آن افزوده خواهد شد. در صورتی که بیمار تحمل داروهای ACE را بنا به دلایلی مانند سرفه مکرر نداشته باشد، ممکن است که داروهای ARB برای درمان مورد استفاده قرار گیرند.

علاوه بر این داروها گروه دیگری از داروها نیز هستند که تنها باعث کاهش علائم این نارسایی می شوند. لازم به ذکر است که بر اساس شواهد موجود این داروها تاثیری روی کاهش نرخ مرگ و میر بیماران ندارند.

درمان غیردارویی نارسایی قلبی سیستولیک:

درمان-غیردارویی-نارسایی-قلبی-سیستولیک

در موارد حاد نارسایی قلبی بنا به نظر پزشک متخصص از روش های دیگری به جز استفاده از تجویز دارو برای درمان بیماران استفاده می شود.

به این روش های درمانی Mechanical therapy گفته می شود که با استفاده از ایمپلنت و یا ابزار دیگری که به بطن های قلب در پمپاژ خون کمک رسانی می کنند صورت خواهد پذیرفت.

به طور معمول این روش ها برای بیمارانی استفاده می شود که در مراحل پیشرفته نارسایی قلبی هستند که در گروه چهارم قرار خواهند گرفت.

در این روش ممکن است در قلب این بیماران تجهیزات کوچکی تعبیه شود که به مانیتور عملکرد قلب به صورت دائم خواهد پرداخت و ریتم قلب را تنظیم خواهد نمود. یکی از این تجهیزات ICD می باشد.

در نهایت اگر هیچ یک از روش های ذکر شده در بالا نتواند به بهبود وضعیت قلب بیمار کمک کند، نیاز به عمل پیوند قلب می باشد.

هزینه درمان نارسایی قلبی سیستولیک:

هزینه-درمان-نارسایی-قلبی-سیستولیک

با توجه به روش های متعددی که برای درمان نارسایی قلبی سیستولیک در بالا ذکر شد، می‌توان به سادگی نتیجه گرفت که هزینه درمان این نارسایی قلبی می تواند با توجه به روش درمانی مورد استفاده بسیار متغیر باشد.

برای مثال به طور حتم روش های درمانی ساده مانند استفاده از تجویز دارو می تواند هزینه بسیار کمتری در مقایسه با ایمپلنت یا استفاده از روش ICD داشته باشد.

در نهایت در صورت نیاز به پیوند قلب، امکان دارد که باز هم پیچیدگی و هزینه های درمان افزایش یابد که برای آگاهی از این هزینه ها باید به طور حتم با پزشک متخصص مشورت نمایید.

مقالات مشابه

اسکوپوفوبیا(ترس از زل زدن) چیست؟
مدت زمان مطالعه : ۵ دقیقه

اسکوپوفوبیا(ترس از زل زدن) چیست؟

آیا می دانید که ترس از زل زدن یا اسکوپوفوبیا چیست و چه افرادی به این نوع ترس مبتلا هستند؟ ...

علائم یائسگی تا کی ادامه دارد؟
مدت زمان مطالعه : ۷ دقیقه

علائم یائسگی تا کی ادامه دارد؟

بیان این که دقیقا در دوران یائسگی چه اتفاقی می افتد کار ساده ای نیست و نیاز به آشنایی با ت ...

سوء تغذیه به چند نوع است؟
مدت زمان مطالعه : ۶ دقیقه

سوء تغذیه به چند نوع است؟

آیا می دانید علائم تغذیه نامناسب چیست؟ در این متن قصد داریم شما را با 7 نشانه تغذیه ناکافی ...

آگورافوبیا یا ترس از شلوغی چیست؟
مدت زمان مطالعه : ۴ دقیقه

آگورافوبیا یا ترس از شلوغی چیست؟

 آگورا فوبيا یا ترس از شلوغی، یک بیماری روانی است که افراد درگیر با آن، از حضور در مک ...

آگهی‌ها
علاقه‌مندی
درج آگهی
کاربری
لوگو وب سایت دارو و درمان