دارو و درمان مجله سلامت مقالات دارو و درمان

چه ساختارهایی در زانو مستعد آسیب هستند؟

هنگام نشستن و بلند شدن مجموعه ای از غضروف ها و رباط ها و سایر بخش های زانو در یک حرکت هماهنگ به ما کمک می کنند تا زانو را خم و یا راست کنیم و به انجام فعالیت های روزمره بپردازیم.

شما می توانید ضمن آشنایی با آناتومی زانو با دلیل به وجود آمدن انواع زانو درد و یا مشکلاتی که ممکن است برای غضروف زانو و یا سایر بخش های آن به وجود آیند آشنا شوید. به همین دلیل است که ما در ادامه متن سعی خواهیم کرد تا شما را با بخش های مختلف زانو آشنا کنیم و مشکلاتی مانند ساییدگی زانو و یا آسیب های وارده به لیگامان و غضروف ها را مورد بررسی قرار دهیم. برای اطلاعات بیشتر به وب سایت دارو و درمان مراجعه نمایید.

آناتومی زانو

آناتومی زانو

آشنایی با آناتومی زانو می تواند برای شما بسیار جالب باشد و شما را با نقش مهمی که هر یک از بخش های زانو در انجام فعالیت های ذکر شده بر عهده دارند بیشتر آشنا کند. قبل از این که در مورد آناتومی این بخش از بدن صحبت کنیم به خاطر داشته باشید که زانو پیچیده ترین مفصل در بدن انسان است.

همچنین باید بدانید که در هنگام انجام فعالیت های بدنی و برای مثال هنگام بالا رفتن از راه پله ها وزنی چند برابر وزن بدن بر زانوها وارد می شود و این حرکات و فعالیت های مشابه باعث می شوند که این بخش از بدن در معرض آسیب های زیادی باشد که بیشتر در سنین بالاتر خود را نشان می دهند.

لازم است بدانید که آناتومی زانو به گونه ای است که بتواند استخوان ران را به استخوان ساق پا وصل کند و امکان حرکت این دو استخوان را به گونه ای که امکان باز و بسته کردن زانو فراهم شود با استفاده از سایر رباط ها و مینیسک و بخش های زانو به وجود آورد.

مفصل زانو

مفصل زانو یکی از مهم ترین بخش هایی است که امکان حرکت لولا مانند زانو و حرکت استخوان های ساق و استخوان ران را فراهم خواهد نمود.

در بررسی آناتومی زانو باید توجه داشته باشید که مفصل زانو در واقع از دو سطح مفصلی به وجود آمده است که یکی از آنها با نام تیبیافمورال بین ران و ساق پای انسان قرار دارد و دیگری با نام پتیلافمورال بین کشکک زانو و استخوان ران ما قرار گرفته است.

این دو سطح مفصلی هستند که مهم ترین وظیفه را در حرکت لولا مانند زانو بر عهده دارند، با این وجود سایر بخش های زانو نیز اهمیت خاص خود را در مکانیزم حرکت استخوان ها و پیشگیری از مشکلاتی مانند سائیدگی زانوها دارند.

حال که به طور خلاصه به سطوح مفصلی زانو اشاره کردیم بهتر است قبل از ادامه متن به طور لیست وار سایر بخش هایی که در آناتومی زانو باید به آنها پرداخته شود را لیست کنیم:

کشکک زانو

رباط جانبی داخلی در زانو

رباط صلیبی خلفی زانو

رباط جانبی خارجی زانو

رباط صلبیب قدامی

غضروف مفصلی زانو

در نهایت این بخش ها بین استخوان ساق پا یا درشت نی و استخوان ران انسان قرار می گیرند و به ما کمک می کنند تا فعالیت های روزمره خود را بدون هیچ مشکلی انجام دهیم. البته لازم است به مینیسک زانو و سایر بخش ها نیز اشاره شود که هر یک می توانند در سلامت زانو نقش قابل ملاحظه ای داشته باشند.

ساختارهای مختلف در آناتومی زانو

ساختار مختلف در آناتومی زانو

حال که با نام رباط ها و استخوان ها و سایر بخش های زانو آشنا شدید، باید بدانید که هر یک از این بخش ها در آناتومی زانو از ماده خاصی به وجود امده اند. برای مثال ترکیبات استخوان های زانو با ترکیب غضروف ها کاملاً متفاوت است.

از نظر ساختار بخش های مختلف زانو به گروه های زیر دسته بندی می شوند:

استخوان ها

رباط های زانو

غضروف ها و کپسول مفصلی

...

نکته مهم: کلیه بخش های ذکر شده در بالا ممکن است به تدریج با افزایش سن به دلیل فرسایش دچار مشکلاتی شوند که علائم سائیدگی زانو از جمله مهم ترین آنها می باشد. انواع زانو درد ممکن است که به دلیل آسیب و یا فرسایش هر یک از این بخش ها باشند و همان طور که می دانید درصدی از افراد جامعه بنا به دلایل مختلف به زانو درد و مشکلات مشابه دچار می شوند.

مینیسک زانو

مینیسک زانو

مینیسک زانو نوعی بافتی با ساختار خاص است که در زانو وجود دارد و گاهی از آن با نام غضروف یاد می شود. با این وجود مینیسک وظیفه خاص خود را در آناتومی زانو بر عهده دارد و به عنوان یک ضربه گیر در زانو عمل می کند که از وارد شدن ضربه بیش از حد به استخوان های زانو پیشگیری خواهد کرد.

این بخش در پایداری زانو و کمک به رباط ها در انجام وظایف خود کمک می کند و علاوه بر این باعث می شود وزن وارد شده از بدن به زانو که در نهایت بر روی استخوان ساق پا باید تحمل شود پخش شود و به همین دلیل از سائیدگی استخوان ساق پا و یا درشت نی پیشگیری خواهد نمود.

مینیسک زانو با توزیع وزن وارد شده به زانو در محافظت از غضروف های مفصلی نیز نقش مهمی ایفا می کند و از وارد شدن آسیب به سطح غضروف ها پیشگیری خواهد نمود.

ضخامت مینیسک زانو در بخش های مختلف آن متفاوت است و برای همین است که می تواند به پایداری زانو کمک کند و این ویژگی به دلیل ضخامت بیشتر لبه های بیرونی مینیسک می باشد که مانع تکان خوردن استخوان ران انسان بر روی استخوان درشت نی می شود.

البته رباط های زانو که در بالا به نام آنها اشاره شد نیز نقش مهمی در اتصال استخوان های زانو به یکدیگر داشته و باعث ثبات زانو می شوند.

لیگامان زانو

در بخش قبل اشاره ای به اهمیت رباط های زانو در حفظ اتصال بین استخوان ها شد. لیگامان زانو در واقع همان رباط زانو می باشد که باعث اتصال استخوان ران به استخوان ساق پا در بدن انسان می شود.

مانند سایر بخش های زانو لیگامان ها و رباط ها نیز می توانند دچار آسیب شوند و بررسی لیگامان زانو و آسیب های آن یکی از مباحثی است که در مشکلات ناشی از انواع زانو درد باید به آن توجه شود.

لیگامان ها در واقع نوارهایی هستند که با بافت محکم خود می توانند ضامن عملکرد درست زانوها و ثبات آنها باشند و در صورتی که بافت آنها استحکام لازم را نداشته باشد مشکلاتی در حرکت برای ما به وجود خواهد آمد.

لیگامان ها یا رباط های زانو را می توان در هر دو طرف داخلی و خارجی زانو دید و در بالا در بیان آناتومی زانو به نام های لیگامان های داخلی و خارجی اشاره شد.

لازم به ذکر است که در داخل مفصل زانو نیز دو رباط قرار دارند که اهمیت خاص خود را داشته و بین استخوان ساق پا و استخوان ران قرار دارند. این رباط ها یا لیگامان ها همان رباط های صلیبی قدامی و رباط های صلیبی خلفی می باشند.

نقش لیگامان زانو در پایداری زانوها

یکی از وظایفی که این رباط ها و یا لیگامان ها بر عهده دارند این است که از حرکت بیش از حد زانوهای ما به اطراف پیشگیری کنند و در واقع حرکت زانوها را مهار کنند. این کار با جلوگیری از لغزی بیش از حد استخوان ساق پا انجام می شود که توسط رباط صلیبی قدامی انجام می شود

رباط صلیبی خلفی نیز وظیفه مشابهی را در جهت عکس بر عهده دارد و از لغزش بیش از حد استخوان ساق پا در جهت عقب پیشگیری می کند. در واقع این دو رباط بیشترین تاثیر را در پایداری زانوهای انسان خواهند داشت.

برای همین است که لیگامان زانو و آسیب های آن می تواند باعث شود که پایداری زانوی انسان کمتر شده و در حرکت با مشکل مواجه شویم.

در صورتی که شما در حرکت خود پایداری لازم را ندارید ممکن است که یکی از این رباط ها با مشکل موجه شده باشند و به همین دلیل بهتر است که ضمن مشورت با پزشک در مورد عدم ایجاد مشکل در ناحیه لیگامان زانو و آسیب های آن که ممکن است باعث ناپایداری زانوهای شما شده باشند مطمئن شوید.

استخوان های زانو

استخوان زانو

در آناتومی زانو استخوان ها اهمیت خاص خود را دارند و بسیاری از علائم سائیدگی زانو به دلیل مشکل در استخوان ها و یا غضروف مفصلی می باشد که باعث انواع زانو درد می شوند. البته دلایل دیگری برای ابتلا به انواع زانو درد می توان ذکر کرد که مربوط به یا سایر بخش های زانو می باشند.

استخوان های ران و ساق پا یا درشت نی در بالا مورد اشاره قرار گرفتند. اما در ناحیه زانو استخوان دیگری با نام نازک نی وجود دارد که به دلیل این که وارد مفصل اصلی نمی شود کمتر مورد توجه قرار می گیرد. نازک نی در واقع با استفاده از یک مفصل کوچک تر به درشت نی یا استخوان ساق پا وصل می شود.

لازم به ذکر است مفصلی که باعث اتصال نازک نی و درشت نی می شود کوچک بوده و حرکت چندانی ندارد برای همین نقش مهمی در بسیاری از انواع زانو درد که ممکن است افراد در جامعه به آن مبتلا شوند نخواهد داشت.

انواع زانو درد

انواع زانو درد

یکی از سوالات مهمی که ممکن است برای افراد وجود داشته باشد این است که انواع زانو درد چیست و چگونه می تواند باعث ایجاد مشکل برای بیماران شود؟

انواع زانو درد به دردهایی گفته می شود که ممکن است در داخل و یا بیرون از زانو با حالت هایی مانند تیر کشیدن و یا احساس سوزش همراه باشد.

درد در زانو می تواند به طور لحظه ای به وجود بیاید و یا این که به طور تدریجی باعث ایجاد مشکل برای بیماران شود. در هر یک از این حالت ها ممکن است دلیل به وجود آمدن درد متفاوت باشد.

یکی از راه هایی که می توان دلیل به وجود آمدن انواع زانو درد را پیدا کرد استفاده از سابقه بیماری بیمار و یا وضعیت جسمی و معاینه او می باشد. با این وجود گاهی هم دلیل درد برای فرد مبتلا روشن است و بیمار می داند که به دلیل وارد شدن ضربه به زانو مبتلا به درد شده است.

درد مینیسک زانو

در صورتی که زانو درد داشته باشید ممکن است که مینیسک زانو آسیب دیده باشد. این بخش مانند یک دیسک با ضخامت متفاوت است که در بالا به آن اشاره شد و می تواند فشار بر اندام پایینی و استخوان ساق را همان طور که گفته شد کاهش دهد. برای همین است که در صورتی که مینیسک زانو آسیب ببیند می تواند باعث به وجود آمدن انواع زانو درد شود.

انواع درد زانو - لیگامان

لیگامان زانو و آسیب های آن نیز می توانند ابتلای بیمار به انواع زانو درد شوند.

درد زانو تاندونیت

در صورتی که در تاندون زانوی خود احساس درد کنید و این درد به همراه قرمز شدن باشد می توان تاندونیت را عامل زانو درد دانست.

انواع زانو درد آرتروز

زانو درد - آرتروز زانو

آرتروز بیماری مفصلی است که شاید برای بارها نام آن را شنیده باشید و به خوبی می دانید که این عارضه دلیل به وجود آمدن انواع زانو درد شدید و غیر قابل تحمل در فرد مبتلا می باشد. این بیماری با از بین بردن تدریجی غضروف ها در ناحیه زانو باعث خواهد شد تا به دلیل برخورد استخوان های پا با همدیگر فرد بیمار احساس درد شدید و ناراحتی کند.

دلایل متعددی را می توان برای ابتلای فرد به آرتروز ذکر نمود که از جمله آنها افزایش سن می باشد و به همین دلیل احتمال ابتلا به این عارضه در سنین بالای 60 سال بیشتر است. لازم به ذکر است که خانم ها بیشتر از این مشکل رنج می برند.

بسیاری از علائم ساییدگی زانو می تواند به دلیل آرتروز باشد و یکی از بدترین این علائم درد زانو است که باعث مراجعه بسیاری از بیماران برای درمان و کاهش درد زانو به پزشکان متخصص می شود.

زانو درد ناشی از اضافه وزن

یکی از انواع زانو درد که بیشتر به دلیل وزن زیاد بر روی زانوها به وجود می آید در افراد دارای اضافه وزن دیده می شود که به احتمال زیاد می توان با کاهش وزن تا حدودی آن را تعدیل نمود.

 

 

 

مقالات مشابه

تعریف ساده فوبیا چیست؟
مدت زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تعریف ساده فوبیا چیست؟

رایج ترین فوبياهای جهان شامل حس های ناخوشایند، ترس های بی منطق و حتی خنده داری هست که گریب ...

برای داشتن یک زندگی زناشویی موفق چه عواملی را باید در انتخاب شریک زندگی در نظر گرفت؟
مدت زمان مطالعه : ۴ دقیقه

برای داشتن یک زندگی زناشویی موفق چه عوام ...

 آیا می دانید روانشناسی انتخاب همسر و معیارهای لازم برای آن چیست؟ ازدواج یکی از مهم ت ...

موثرترین درمان برای کمردرد چیست؟
مدت زمان مطالعه : ۸ دقیقه

موثرترین درمان برای کمردرد چیست؟

بسیاری از افراد با توجه به نوع و شدت درد خود می پرسند که برای کمردرد خود به چه دکتری مراجع ...

عمل فمتو ليزيك چشم مراحل و مراقبت ها
مدت زمان مطالعه : ۷ دقیقه

عمل فمتو ليزيك چشم مراحل و مراقبت ها

عمل فمتو لیزیک چشم یکی از عمل هایی است که بر روی چشم انجام می شود و جزو یکی از دقیق ترین ع ...

آگهی‌ها
علاقه‌مندی
درج آگهی
کاربری
لوگو وب سایت دارو و درمان