دارو و درمان مجله سلامت مقالات دارو و درمان

حقایقی در مورد بیماری های مقاربتی

بیماری های مقاربتی در زمان برقراری روابط جنسی می توانند با انتقال به فرد دیگر باعث بروز مشکلات جدی برای سلامتی شوند. به همین دلیل در صورت نیاز به برقراری هر گونه رابطه جنسی با جنس مخالف و حتی در روابط مقعدی و دهانی باید توجه ویژه ای به این بیماری ها داشته باشید.

در صورتی که با بیماری های مقاربتی آشنایی نداشته باشد، توجه به علائم و نشانه های STDs می تواند به شما کمک کند تا با هر یک از آنها و عوارضی که ممکن است در پی داشته باشند بیشتر آشنا شوید.

ما در این متن به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت، اما قبل از بررسی علل و عوامل، یا علائم این بیماری باید است توجه داشته باشید که بیماری های مقاربتی تنها از طریق روابط جنسی منتقل نمی شوند و ممکن است از طرق دیگر مانند استفاده از سوزن مشترک و یا از طریق شیردهی از مادر به فرزند منتقل شوند. برای اطلاع بیشتر و آشنایی با پزشکان در این زمینه به دارو و درمان مراجعه کنید.

علائم و نشانه های بیماری های مقاربتی

در اولین قدم لازم است علائم و نشانه های بیماری های مقاربتی را بشناسید تا موفق به تشخیص آنها شوید. این علائم در هر بیماری با دیگری تفاوت دارد و برای مثال در زمان ابتلا به ویروس اچ آی وی، سیفلیس و یا اچ پی وی شما شاهد علائم مفاوتی خواهید بود. این امر باعث می شود که نیاز داشته باشیم به هر یک به طور جداگانه بپردازیم.

علائم و نشانه های بیماری های مقاربتی مردان

توجه داشته باشید که در مواردی این بیماری ها بدون علائم و یا نشانه خاصی منتقل می شوند. با این وجود علائمی هستند که در صورتی که شاهد آن ها بودید می توانند دلیلی بر ابتلا به نوعی از بیماری مقاربتی باشند:

درد در زمان برقراری رابطه جنسی

  • زخم شدن آلت در مردان و یا برآمدگی در اطرف آلت و بیضه ها، مقعد، ران و باسن یا حتی دهان فرد
  • خونریزی از آلت تناسلی مردان
  • متورم شدن بیضه ها در آقایان

علائم و نشانه های STDs در زنان

علائم و نشانه های  STD در زنان

علائم بیماری های مقاربتی در زنان در مواردی شبیه این علائم در مردان هستند که در بالا به آن ها اشاره شد و عبارت هستند از:

  • ناراحتی در زمان برقراری رابطه جنسی
  • زخم و یا تورم با برآمدگی در محل و اطراف واژن، مقعد، دهان، باسن و ران
  •  خارش واژن یا اطراف آن

ما سعی می کنیم در لابلای متن به این علائم به طور مفصل تر اشاره کرده و به چگونگی پیشگیری و درمان آنها اشاره داشته باشیم.

چگونه از بیماری های مراقبتی پیشگیری کنیم؟

بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی خودداری از برقراری رابطه جنسی با کسانی است که مبتلا به این بیماری هستند. با این وجود در صورتی که از بیماری طرف مقابل آگاهی نداشته باشید و یا این که امکان پیشگیری از انتقال بیماری با اتخاذ تمهیدات لازم وجود داشته باشد می توانید از روش های پیشگیرانه نیز استفاده کنید.

در واقع راه هایی مانند استفاده از کاندوم برای برقراری رابطه جنسی به عنوان روشی ایمن برای پیشگیری از ابتلا به تعدادی از بیماری های مقاربتی شناخته شده است. حتی محافظ های دندان نیز اگر چه زیاد استفاده نمی شوند، اما می توانند در ارتباط دهانی کمک کننده باشند.

کاندوم

کاندوم به عنوان شناخته شده ترین ابزار مورد استفاده در برقراری روابط جنسی شناخته می شود. اما توجه داشته باشید که کاندوم برای بیماری هایی که از طریق مایعاتی مانند منی یا خون منتقل می شوند مناسب هستند و ممکن است در بسیاری از بیماری های مقاربتی تاثیر پیشگیرانه نداشته باشند.

پس در صورتی که بیماری طرف مقابل شما یک بیماری پوستی و یا بیماری ویروسی ... باشد که با کاندوم قابل پیشگیری نیست باید در صورت لزوم از برقراری ارتباط جنسی خودداری نمایید.

خطرات شرکای جنسی متعدد

در این بخش لازم است به این نکته اشاره شود که افرادی که شرکای جنسی متعددی دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مقاربتی هستند و برای همین در صورت تمایل به برقراری رابطه با این افراد باید احتیاطات بیشتری را در نظر بگیرید.

این افراد بهتر است که خودشان در تست های غربالگری نیز مشارکت داشته باشند تا در صورت ابتلا به هر گونه بیماری مقاربتی با تشخیص به موقع و زودهنگام بتوانند اقدامات درمانی لازم را به عمل آورند و از حاد شدن مشکلات خود پیشگیری کنند.

بیماری های مقاربتی چگونه درمان می شوند؟

بیماری های مقاربتی چگونه درمان می شوند؟

همه بیماری ها مانند هم نیستند و روش های درمان هر یک با دیگری نیز متفاوت است. در مورد بیماری های مقاربتی نیز به همین صورت است و مهم تر این که در حالی که می توان بعضی از این بیماری ها را درمان نمود، تعدادی دیگر از این بیماری ها هنوز درمان مشخصی ندارند.

به همین دلیل است که در پاسخ به این سوال که بیماری های مقاربتی را چگونه درمان کنیم؟ باید ابتدا به نوع بیماری و دلیل به وجود آمدن آن که می تواند عوامل عفونی، ویروسی و یا باکتریایی و ... باشد توجه داشته باشید.

با این وجود خوشبختانه در حال حاضر با پیشرفت هایی که صورت گرفته، اکثر بیماری هایی که با نام بیماری مقاربتی شناخته می شوند قابل درمان هستند و حتی در مواردی ممکن است که بتوان با استفاده از واکسن از ابتلا به آنها پیشگیری نمود.

با این وجود در بیماریه ای عفونی یا باکترایی با توجه به نظر پزشک متخصص ممکن است که فرد باید عادت های خود را در برقراری روابط جنسی تغییر دهد و یا این که در یک بازه زمانی خاص از برقراری ارتباط جنسی خودداری کند.

بیماری های مقاربتی باکتریایی

بیماری های مقاربتی باکتریایی

یک دسته از بیماری ها هستند که با توجه به این که منشا به وجود آمدن آنها باکتری ها هستند، باید با استفاده از داروهای ضد باکتری و برای مثال انواع آنتی بیوتیک ها به درمان آن ها پرداخت.

در این گونه بیماری ها باید پس از مصرف به موقع دارو به بررسی وضعیت بیمار پرداخت و بهبود حاصل شده در روند کنترل و درمان بیماری را تحت نظر داشت. در این دوره شاید برقراری رابطه جنسی نیز با محدودیت مواجه شود.

عفونت باکتریایی سفلیس

به عنوان یک نمونه بارز از بیماری های مقاربتی باکتریایی می توان به سیفلیس اشاره نمود که اگر چه در مراحل اولیه بروز بیماری شاید توجه چندانی به آن نشود، اما در ادامه می تواند علائم و عوارض متعددی به همراه داشته باشد.

سیفلیس در ابتدا به صورت یک زخم کوچک بروز خواهد کرد که در دستگاه تناسلی و یا مقعد و حتی در دهان قابل مشاهده خواهد بود. این زخم کوچک اگر چه بدون درد است، اما عفونی می شود و در ادامه ممکن است که بیمار شاهد راش باشد که به همراه خستگی و تب یا سردرد باعث بروز مشکلات بیشتری خواهد شد.

عفونت باکتریایی سفلیس

سیفلیس می تواند مشکلات زیر را نیز به همراه داشته باشد:

درد در ناحیه مفاصل

کاهش وزن فرد مبتلا

ریزش موها

در کل مشکلات ذکر شده در بالا زنگ خطری به عنوان علائم و نشانه های STDs می باشند و باید با اقدام برای درمان آن از مشکلات بسیار بزرگ تری مانند از دست دادن شنوایی و یا بینایی جلوگیری کنید.

سیفلیس حتی می تواند باعث عفونت نخاعی شود و یا باعث عفونت مغز بیمار شود و به این دلیل امکان از دست دادن حافظه و یا سایر توانایی های فرد نیز وجود دارد. بیماری های قلبی و مشکلات دیگری نیز هستند که در صورت وخامت اوضاع بیمار در نهایت منجر به مرگ او خواهند شد.

با وجود همه عوارضی که گفته شد، در حال حاضر در ارتباط با این بیماری نیازی به نگرانی نیست و با پیشرفت هایی که صورت گرفته است می توان با درمان به موقع سیفلیس (با راهکارهای ساده ای مانند استفاده از انواع آنتی بیوتیک) موفق به کنترل و درمان بیماری شد.

سوزاک

سوزاک یکی از بیماری های باکتریایی مقاربتی است که در صورت عدم توجه می تواند منجر به عفونت مجاری ادراری و یا عفونت بیضه و پروستات شود.

بیماری های التهابی لگن و ناباروری نیز از جمله عوارض این بیماری محسوب می شوند. سوزاک ممکن است که از مادر به فرزند منتقل شود.

کلامیدیا

کلامیدیا بیماری باکتریایی

کلامیدیا بیماری باکتریایی دیگری است که می تواند به کودک منتقل شود و علاوه بر مشکلاتی که برای والدین به همراه دارد، باعث ابتلای کودک به ذات الریه و یا عفونت چشم یا حتی نابینایی او شود.

بیماری های مقاربتی ویروسی

بیماری های ویروسی همان طور که شاید به خوبی بدانید مانند ویروس های مقاربتی، سرماخوردگی و ... درمان خاصی ندارند و برای همین شاید در بسیاری از موارد باید منتظر ماند تا به تدریج رفع شوند. البته در بعضی از بیماری های ویروسی گزینه های درمانی نیز وجود دارند (که البته بیشتر نقش تسکین دهنده و یا کاهنده علائم بیماری را بازی می کنند).

نکته مهم در ارتباط با بیماری های مقاربتی با منشا ویروسی، در خطر انتقال آن با روابط جنسی است که لزوم توجه و دقت بیشتر در برقراری هر گونه ارتباط جنسی را افزایش می دهد.

ویروس اچ پی وی

ویروس اچ پی وی

ویروس اچ پی وی یکی از ویروس هایی است که از جمله بیماری های مقاربتی با منشا ویروسی می باشد و باید به خطرات آن به طور جامع تر بپردازیم. زیرا که HPV با تماس پوستی در حین برقراری رابطه جنسی می تواند به شریک شما منتقل شود و با توجه به خطرات و عوارض این ویروس ها اهمیت ویژه ای دارد.

از جمله علائم این بیماری ویروسی می توان به زگیل در ناحیه دستگاه تناسلی اشاره نمود. البته این زگیل می تواند در دهان و یا گلو نیز به وجود آید.

تعدادی از سویه های ویروس اچ پی وی خطرات بیشتری به همراه دارند و حتی ممکن است منجر به انواعی از سرطان شوند. برای مثال این ویروس ها ممکن است با عفونی شدن منجر به افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان، سرطان دهانه رحم، سرطان آلت تناسلی در مردان و سرطان رکتوم شوند که نشان از اهمیت و خطرات آن برای سلامتی افراد دارد و لزوم توجه حداکثری به پیشگیری از ابتلا به این ویروس را روشن می نماید.

البته خوشبختانه در اکثر موارد شاهد هستیم که HPV منجر به سرطان نمی شود (اما حتی در درصدهای پایین نیز عواقب آن زیاد است).

برای تاکید بر اهمیت توجه به این ویروس توجه داشته باشید که HPV در ایالات متحده آمریکا باعث به وجود آمدن حدود 70 درصد از کل موارد سرطان دهانه رحم در زنان شده است و این 70 درصد تنها توسط دو سویه از این ویروس به وجود می آیند.

به طور کلی نمی توان برای این بیماری (مانند سایر بیماری های ویروسی مقاربتی) درمان خاصی پیشنهاد کرد، اما در بسیاری از موارد عفونت به وجود آمده به خودی خود برطرف خواهد شد.

اچ آی وی

ویروس اچ آی وی

HIV نامی است که برای بسیاری از ما به عنوان یک بیماری مقاربتی خطرناک شناخته شده است.

اچ آی وی با ضربه زدن به سیستم ایمنی بدن انسان و تضعیف آن امکان ابتلا به انواع بیماری های ویروسی و یا باکتریایی را فراهم می کند و به همین دلیل در کانون توجه بسیاری از متخصصان و پژوهشگران قرار گرفته است. این بیماری در صورتی که درمان نشود در نهایت منجر به ابتلا به ایدز (به عنوان یکی از شناخته شده ترین بیماری های مقاربتی واگیردار) خواهد شد. اما خوشبختانه با توجه به روش های درمانی موجود، در حال حاضر اکثر افراد مبتلا به اچ آی وی به ایدز مبتلا نخواهند شد.

توجه داشته باشید که در مراحل اول ابتلا به اچ آی وی ممکن است که علائم و نشانه های این بیماری مشابه علائم و نشانه های به وجود آمده از آنفلونزا باشد. برای مثال می توان به موارد زیر اشاره نمود که در هر دو بیماری مشترک هستند:

  • تب و لرز
  •  بدن درد و گلو درد
  • تورم غدد لنفاوی
  •  حالت تهوع

نکته مهم این است که علائم ذکر شده در بالا ممکن است پس از مدتی در حدود یک ماه رفع شوند، اما هنوز هم ویروس اچ آی وی برای سال ها در بدن بیمار وجود داشته و امکان انتقال آن به دیگران نیز وجود داشته باشد که این امر مهم ترین دلیل نیاز به غربالگری برای تشخیص بیماری اچ آی وی می باشد.

لازم به ذکر است، اگر چه می توان اچ آی وی را کنترل نمود تا به ایدز تبدیل نشود، اما درمان کامل آن هنوز هم به راحتی میسر نیست. با این وجود بسیاری از افراد مبتلا توانسته اند با روش های موجود زندگی بسیار بهتری را تجربه کنند.

 

 

مقالات مشابه

روانشناسی اعتیاد و پیشگیری از عود اعتیاد
مدت زمان مطالعه : ۴ دقیقه

روانشناسی اعتیاد و پیشگیری از عود اعتیاد

شاید تا به حال برای بارها در مورد اعتیاد و مشکلاتی که با خود به همراه دارد شنیده باشید اما ...

برای ساخت واکسن موثر کووید-۱۹ چه چیزی لازم است؟
مدت زمان مطالعه : ۳ دقیقه

برای ساخت واکسن موثر کووید-۱۹ چه چیزی لا ...

تکاپو در جهت تولید واکسن مؤثر چرا واکسن حرف اول این روزها است و اهمیت آن در رابطه با وضعی ...

شایع ترین علت ضربان قلب نامنظم چیست؟
مدت زمان مطالعه : ۵ دقیقه

شایع ترین علت ضربان قلب نامنظم چیست؟

به طور معمول ضربان قلب انسان به طور خودکار توسط قلب کنترل می شود اما در مواردی ما شاهد آری ...

چرا زندگی مدرن اینقدر استرس زا است؟
مدت زمان مطالعه : ۶ دقیقه

چرا زندگی مدرن اینقدر استرس زا است؟

مشاوره روانشناس :  چند دلیل که چرا زندگی مدرن باعث استرس ما می شود چه کاری باید در مو ...

آگهی‌ها
علاقه‌مندی
درج آگهی
کاربری
لوگو وب سایت دارو و درمان