دارو و درمان مجله سلامت مقالات دارو و درمان

موثرترین درمان برای کمردرد چیست؟

بسیاری از افراد با توجه به نوع و شدت درد خود می پرسند که برای کمردرد خود به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بسیاری از این افراد با توجه به تخصص های مختلفی که در علم پزشکی به بررسی مشکلات مرتبط با کمر و ستون فقرات می پردازند به طور طبیعی برای پرسیدن این سوال حق دارند و مانند همه بیماران خواهان درمان درد خود در کوتاه ترین زمان و با کم ترین هزینه با مراجعه به متخصص مربوطه می باشند.

ما در این متن قصد داریم تا در ارتباط با کمر درد و پزشکان متخصص  آن بیشتر صحبت کنیم تا در صورت نیاز بهتر بتوانید در مورد مراجعه پزشک مناسب برای درمان خود تصمیم گیری کنید. برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر به وب سایت دارو و درمان مراجعه نمایید.

کمردرد چیست؟

کمر درد

با توجه به این که در کمر انسان ستون فقرات قرار دارد و در داخل ستون فقرات نیز ما شاهد وجود نخاع هستیم، درد در ناحیه کمر می تواند بنا به دلیل متعددی به وجود امده باشد. علاوه بر این وجود دیسک، استخوان، بخش های بین ستون فقرات و سایر اعصاب محیطی خود می توانند از جمله مواردی باشند که درمان کمر درد و یا حتی تشخیص دلیل به وجود امدن آن را با پیچیدگی روبرو کنند.

درد در ناحیه ستون فقرات و یا کمر درد از جمله دردهایی است که در اکثر موارد به صورت مزمن در افراد به وجود می آید و می تواند مشکلات متعددی را برای آنها در طول زندگی به وجود بیاورد.

ستون فقرات در امتداد خط پشت کمر از گردن تا نزدیکی ران کشبده شده اند که درد می تواند در هر یک از این بخش ها بروز کند.

به همین دلیل است که با توجه به محل و نوع درد یا منشا به وجود اورنده آن نیاز است تا به متخصصانی مراجعه شود که توان درمان آن را با کمترین هزینه و با بهترین ابزارها داشته باشند.

پزشکان عمومی، متخصصین توانبخشی و طب فیزیکی، از جمله افرادی هستند که شاید توان درمان کمر درد را داشته باشند. اما بسیاری از بیماران هستند که مراجعه به ارتوپدها و متخصصان مغز و اعصاب را برای درمان خود ترجیح می دهند.

به طور کلی هر یک از این افراد می توانند کمک هایی به افراد مبتلا به این گونه دردهای مزمن بنمایند.

دلیل کمر درد چه می تواند باشد؟

در اغلب موارد درد کمر مربوط به ناحیه ستون فقرات می باشد. با این وجود به دلیل وجود انواع عصب، مفصل، استخوان، دیسک و ... در بخش ستون فقرات در کمر انسان می توان دلایل متعددی را برای کمر درد نام برد.

تعدادی از دلایلی که می توانند باعث کمردرد شوند در زیر برای شما ذکر شده اند:

  • آسیب دیدن یا وارد شدن ضربه به کمر
  • آسیب دیدن اعصابی که متصل به نخاع بوده و از کمر به سمت دست ها و یا پا می روند.
  • وارد شدن فشار به اعصاب ریزی که در نزدیکی ستون فقرات قرار دارند.
  • آسیب دیدن دیسک های کمر
  • آسیب دیدن استخوان های ستون فقرات
  • مشکل در مفاصل
  • آسیب به لیگامان های ستون فقرات
  • ...

هر یک از مشکلات بالا می توانند خود را در قالب های مختلفی بروز دهند که از جمله آنها درد ناگهانی یا متناوب در ناحیه کمر می باشد. به دلیل تنوع علل به وجود آمدن درد در ناحیه کمر، علائم متعددی را می توان برای آن برشمرد که در بخش بعد به ذکر آنها خواهیم پرداخت.

علائم کمردرد چیست؟

علائم کمر درد

درد در ناحیه کمر می تواند به طور ثابت در فرد حس شود و یا این که متناوب باشد. به این معنی که برای مدتی احساس درد کنید و پس از ان برای مدتی درد شما فروکش کند.

همچنین ممکن است که درد با قرار گرفتن در موقعیت های خاص و به عنوان مثال با نشستن در یک وضعیت خاص و یا در هنگام انجام فعالیت های بدنی بیشتر شود.

محل کمردرد:

محل کمر درد

درد در ناحیه کمر می تواند در یک بخش خاص و برای مثال در تعدادی از مهره‌های ستون فقرات و یا دیسک ها باشد و یا این که علاوه بر بخش خاصی از کمر در سایر بخش های بدن مانند شکم نیز حس شود.

نحوه بروز درد در ناحیه کمر:

درد ممکن است با سوزن سوزن شدن و یا تیر کشیدن همراه باشد. با این وجود در بعضی از موارد درد مبهم بوده و علی رغم احساس درد نمی توان محل یا شدت آن را به طور واضح بیان کرد.

با توجه به علائم ذکر شده به نظر شما هنگام ابتلا به کدام یک از دردهای ذکر شده باید به پزشک عمومی و یا متخصص مراجعه کنید؟ این سوالی است که در بخش بعد به آن پاسخ خواهیم داد.

ضرورت مراجعه به پزشک برای کمردرد:

شاید برای دردهای گذرا که برای مدت کوتاهی در کمر شما به وجود آمده و چندان شدید نباشند نیازی به مراجعه به پزشک نباشد. با این وجود در صورت ادامه دار بودن درد برای مدتی (بیش از چند هفته) لزوم مراجعه به پزشک حس می شود. به خصوص در صورتی که درد کمر شما رو به افزایش باشد.

در مواقع خاص نیز باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید که از جمله آنها وارد شدن ضربه به کمر در اثر حوادث ناگهانی مانند تصادف و یا هر نوع سانحه دیگری می باشد.

سایر عواملی که لزوم مراجعه به پزشک را تشدید می کنند عبارت هستند از:

  • کمردرد شدید در هنگام شب
  • بروز کمردرد به همراه درد در ناحیه شکم
  • ضعف بدنی به خصوص در دست و پا
  • بی اختیاری ادرار
  • ...

در صورتی که هر یک و یا چند ویژگی فوق را در خود مشاهده کردید، سعی کنید با پزشک مشورت کنید. خوشبختانه در اغلب موارد شاهد هستیم که بیماران با انتخاب پزشک متخصص مناسب و مراجعه به آن می توانند شاهد بهبود علائم درد کمر خود در مدت زمان کوتاه حداکثر چند ماهه باشند.

با این وجود در مواردی این دردها مزمن بوده و نیاز به دوره درمان طولانی تری دارند. اما سوال مهم این است که برای کمردرد به چه دکتری مراجعه کنیم و از چه راهی امکان درمان کمردرد پس از مراجعه به پزشک فراهم خوهد شد.

 برای کمردرد خود به چه دکتری مراجعه کنیم:

برای دردهای خفیفی که ممکن است در ناحیه کمر شما وجود داشته باشند پزشکان عمومی می توانند کمک زیادی در درمان درد داشته باشند. این مشکلات ممکن است در اثر کشیده شدن عضلات کمر به وجود آمده باشند و یا بنا به دلایل دیگر باعث بی حسی بخش از دست یا پا نیز بشوند.

درمان این دردها بدون نیاز به اقدامات درمانی پیچیده با کمک پزشکان عمومی و یا پزشکان توانبخشی و طب فیزیکی ممکن خواهد بود. شاید یک دستیار ارتوپد هم بتواند در این موقعیت ها کمک زیادی به بیماران بنماید.

در تعدادی از بیماران بیشتر تمرکز باید بر روی کنترل درد و کاهش علائم بیمار باشد. این در حالی است که برای عده ای دیگر باید توجه ویژه ای با در نظر گرفتن اقدامات درمانی به عمل آورد.

دکتر مربوط به کمر درد کیست؟

این اقدامات توسط یکی از پزشکان انجام خواهد شد که ممکن است دارای تخصص های زیر باشند:

تخصص طب فیزیکی:

تخصص طب فیزیکی همان طور که از نام آن مشخص است به بررسی علل درد و کمک به درمان فیزیکی آن خواهد نمود. بیشتر مهارت های یک متخصص طب فیزیکی در ارتباط با توانبخشی به بیماران می باشد.

توانبخشی می تواند در صورت آسیب دیدن به ستون فقرات بنا به دلایل مختلف مانند سوانح، ضربات ناگهانی به کمر و ... برای کمک به بیماران نیاز باشند تا افراد بتوانند زودتر به روال عادی زندگی خود برگردند.

این متخصصان به طور معمول ممکن است با تیم پزشکی برای توانبخشی به بیمار همکاری کنند و بخشی از پروسه درمان بر عهده آنها باشد.

تخصص ستون فقرات:

یک متخصص ستون فقرات این امکان را خواهد داشت که انواع دردهایی که در ناحیه ستون فقرات وجود دارند را با توجه به موارد ذکر شده در بالا تشخیص دهد. ممکن است که این متخصصان بتوانند با درمان های کایروپراکتیک سعی در بهبود وضع بیمار داشته باشند. متخصصین ستون فقرات توان انجام عمل جراحی را نیز در صورت نیاز دارند و به طور معمول این کار را با اصلاح ساختار استخوان های کمر و عضلات آن انجام می دهند.

متخصص جراح مغز و اعصاب:

متخصصان مغز و اعصاب بیشتر بر روی ریشه های عصبی درد که در ناحیه ستون فقرات با توجه به وجود انواع اعصاب محیطی و فشار دیدن و یا ضربه به آنها به وجود می آید تمرکز دارند.

شاید خود شما برای بارها مراجعه بیماران مبتلا به کمردرد را به این متخصصان شاهد بوده اید و یا در مورد انجام عمل جراحی کمر توسط آنها شنیده باشید.

در واقع بیشتر جراحی هایی که بر روی کمر انجام می شود توسط متخصص جراح مغز و اعصاب انجام خواهد شد.

اگر چه ارتوپدها توان درمان درد در ناحیه کمر را دارند، اما جراحی توسط متخصص مغز و اعصاب با توجه به ظرافتی که در درمان مشکلات با کانال نخاع دارد، جزو مهم ترین و تخصصی ترین جراحی های شناخته می شود که نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد.

تخصص ارتوپدی:

ارتوپد کسی است که در ارتباط با درمان مشکلات استخوان ها و عضلات بدن فعالیت می کند و برای همین علاوه بر کمر توان درمان انواع مشکلات اسکلتی و یا عضلات و مفاصل متصل به استخوان های انسان را دارد.

یکی از این بخش های همان ستون فقرات و بخش هایی است که در کمر مانند دیسک ها و مفاصل ... قرار دارند.

ارتوپد در بخش های مختلف در امتداد خط کمر مانند هنگام گردن درد، کمردرد و .. می تواند کمک زیادی به بیماران برای کاهش درد آنها بنماید. علاوه بر این در پارگی دیسک کمر نیز می توان به این متخصصان مراجعه نمود.

یک ارتوپد می تواند با انجام عمل جراحی و یا سایر روش های درمانی به بهبود وضع بیمار کمک کند. در واقع تعدادی از عمل های جراحی که بر روی کمر قابل انجام هستند هم توسط ارتوپدها و هم توسط متخصصان جراح مغز و اعصاب قابل انجام می باشند.

چرا درمان کمردرد سخت تر از سایر دردها است؟

ستون فقرات انسان متشکل از چندین استخوان ظریف می باشد که به صورت مهره هایی از گردن تا نزدیکی ران بر روی هم قرار گرفته اند. در بین این مهره ها نیز مفاصل و اعصاب ریزی قرار دارند که در داخل خود کانال نخاع را در بر گرفته اند.

هر گونه مشکل و یا آسیبی که در این بخش ها به وجود آید می تواند منجر به ایجاد درد در این ناحیه شود. در صورتی که یک فرد در ناحیه کمر خود احساس درد داشته باشد در مراحل اولیه امکان پی بردن به دلیل آن به سادگی وجود نخواهد داشت.

برای همین است که پی بردن به دلیل به وجود آمدن درد کمر می تواند حتی برای پزشکان نیز کار پیچیده ای باشد.

علاوه بر این، حتی در صورتی که بتوانید منشا درد را تشحیص دهید، درمان آن می تواند پروسه ای زمانبر بوده و نیاز به عمل جراحی و ... داشته باشد.

آیا کمر درد تنها به دلیل مشکل در ستون فقرات به وجود می آید؟

ممکن است که احساس درد در کمر به دلیل مشکل در ناحیه شکم و یا حتی ریه ها باشد. یا این که ممکن است به دلیل اضافه وزن فرد باشد که هر یک نیاز به اقدامات خاص خود را خواهد داشت.

برای مثال به افراد دارای اضافه وزن توصیه می شود که برای درمان کمردرد خود حتما سعی در کاهش وزن داشته باشند.

روش های غیر جراحی کمردرد کدام است؟

به طور کلی در صورتی که فردی به کمردرد مبتلا باشد، هدف از پروسه درمان کاهش درد و بازگرداندن فرد به وضعیت عادی برای از سر گیری فعالیت های روزانه است. اگر چه انجام عمل جراحی یکی از روش های درمانی است، اما همواره توصیه می شود که قبل از آن از سایر روش های درمانی استفاده کنید.

یکی از بهترین و ساده ترین روش ها استراحت می باشد که در موارد زیادی می تواند باعث کاهش علائم و بهبود وضع بیمار شود. با این حال می توان با استفاده از انواع داروها مانند داروهای ضد التهاب نیز تا حدودی شاهد رفع این مشکلات در موارد خاص بود. فیزیوتراپی و استفاده از روش های تزریقی نیز از جمله روش های شناخته شده برای درمان کمردرد هستند.

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصصان به لینک وب سایت دارو و درمان مراجعه نمایید.

مقالات مشابه

آیا آلرژی باعث تنگی نفس می شود؟
مدت زمان مطالعه : ۷ دقیقه

آیا آلرژی باعث تنگی نفس می شود؟

آلرژی پاسخ سیستم ایمنی بدن به یک ماده خارجی است که معمولاً برای بدن شما مضر نیست. این مواد ...

آیا سنگ کلیه می تواند باعث بیماری کلیوی، در مرحله نهایی شود؟
مدت زمان مطالعه : ۷ دقیقه

آیا سنگ کلیه می تواند باعث بیماری کلیوی، ...

در اولین ویزیت ، نفرولوژیست شما اطلاعاتی را از شما جمع آوری می کند. او سابقه پزشکی شما را ...

کدام هورمون ها شما را جوان تر نشان می دهند؟
مدت زمان مطالعه : ۸ دقیقه

کدام هورمون ها شما را جوان تر نشان می ده ...

آیا در مورد اثر هورمون ها بر زیبایی پوست شنیده اید و می دانید که هورمون ها چگونه می توانند ...

سوء تغذیه به چند نوع است؟
مدت زمان مطالعه : ۶ دقیقه

سوء تغذیه به چند نوع است؟

آیا می دانید علائم تغذیه نامناسب چیست؟ در این متن قصد داریم شما را با 7 نشانه تغذیه ناکافی ...

آگهی‌ها
علاقه‌مندی
درج آگهی
کاربری
لوگو وب سایت دارو و درمان