دارو و درمان مجله سلامت مقالات دارو و درمان

برای درمان لاغری(کاهش وزن) به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

آیا می دانید که برای درمان لاغری باید به چه پزشکی مراجعه کنیم و آیا فکر می کنید که در صورت داشتن کمبود وزن ضرورتی دارد که به پزشک مراجعه کنیم؟ یا این که با مراقبت های خانگی و تغییر در سبک زندگی امکان افزایش وزن افراد لاغر بدون مراجعه به پزشک وجود خواهد داشت؟

امروزه افراد زیادی هستند که با لاغری مفرط مواجه هستند و این امر باعث می شود که توان و انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزمره را نداشته باشند. به همین دلیل است که باید از روش های مختلف و یا با مراجعه به پزشک سعی در جبران کمبود وزن خود داشته باشند.

ما در این متن سعی خواهیم کرد تا در ارتباط با لاغری و مشکلاتی که به همراه دارد صحبت کنیم و لزوم مراجعه به پزشک در موارد خاص را مورد تاکید قرار دهیم.

برای اطلاعات بیشتر به وب سایت دارو و درمان مراجعه نمایید.

آیا برای درمان لاغری باید به پزشک مراجعه کنیم؟

مراجعه به پزشک برای درمان لاغری

به طور حتم در بسیاری از موارد می توان با تغییر در سبک زندگی و استفاده غذاهای مناسب و یا مکمل های ویتامینه و مینرال موفق به جبران کمبود وزن شد. با این وجود عده ای از افراد هستند که علی رغم تلاش هایی که برای جبران کمبود وزن خود دارند نخواهند توانست حتی با گذشت زمان نیز به هدف خود که افزایش وزن به حد استاندارد می باشد برسند.

برای این افراد در صورتی که لاغری مشکلات خاصی برای سلامتی آنها به دنبال داشته باشد، توصیه موکد می شود که توسط پزشک متخصص ویزیت شوند (تا در صورت وجود علت خاص برای لاغری اقدامات لازم برای درمان آن صورت پذیرد).

این مراجعه می تواند در مراحل اول به پزشک عمومی و پس از آن به متخصص تغذیه یا سایر متخصصین باشد.

حتی در مواردی نیاز خواهد بود که فرد به روانشناس مراجعه کند تا ریشه های روانی عدم تمایل به غذا خوردن در فرد پیدا شده و با استفاده از دارو و یا روش های روان درمانی سعی در حل این مشکلات داشت.

به خصوص در صورتی که لاغری منجر به مشکلات مرتبط با سلامتی (مانند اختلال در قاعدی و یا ناباروری شود) باید به طور حتم اقدامات درمانی لازم برای جبران کمبودهای موجود در بدن صورت پذیرد تا این عارضه مشکلات بزرگ تری به دنبال نداشته باشد.

چه زمان باید به پزشک و یا روانشناس مراجعه کرد؟

مراجعه به پزشک یا روانشناس برای لاغری

با توجه به ضرورتی که برای مراجعه به پزشک متخصص و یا روانشناس دیده می شود، ممکن است برای شما سوال باشد که یک فرد مبتلا به لاغری چه زمانی باید به این متخصصان مراجعه کند؟

اگر چه در هر زمانی مراجعه برای ویزیت توسط پزشک عمومی و یا پزشک متخصص برای شما هیچ مشکل خاصی به همراه نخواهد داشت، اما توصیه می کنیم در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر لزوم معاینه توسط پزشک را جدی بگیرید:

کاهش وزن ناگهانی:

کاهش وزن ناگهانی که بدون هیچ دلیل به وجود آمده باشد باید به طور حتم با مراجعه به پزشک مورد بررسی قرار گیرد. زیرا که ممکن است بیماری دیگری در پس این کاهش وزن وجود داشته باشد که عامل اصلی تغییر در وزن فرد مورد نظر شده است.

به همین دلیل حتما باید در صورت کاهش وزن ناگهانی خود (که بدون هیچ دلیل خاصی رخ داده است) به پزشک مراجعه کنید تا در صورت نیاز با انجام تست های تشخیصی، دلیل کاهش وزن را مورد بررسی قرار دهد.

خستگی مفرط:

یکی از مشکلاتی که لاغری به دنبال دارد، خستگی مفرط می باشد. البته بسیاری از افراد هستند که در عین این که لاغر هستند، احساس خستگی مفرط نخواهند کرد. اما به طور حتم در صورتی که شما در طول روز برای انجام فعالیت های خود احساس خستگی کنید، این امر می تواند زندگی شما را با اختلالاتی روبرو کند.

برای همین در صورتی که لاغری با خستگی مداوم همراه باشد لزوم مراجعه به پزشک حس می شود.

عدم علاقه به غذا خوردن، حضور در اجتماع و ..

در صورتی که فردی علاوه بر این که لاغر است علاقه ای به حضور در اجتماع ندارد و یا این که علاقه ای ندارد در حضور دیگران و برای مثال در هنگام حضور والدین خود بر سر سفره غذا بخورد، این می تواند ریشه در اختلالات روحی فرد داشته باشد.

برای همین در این حالت بهتر است که او را ترغیب کنید تا به یک درمانگر و یا روانشناس مراجعه کند.

شاخص توده بدن و لاغری:

شاخص توده بدن و لاغری

بحث مهم دیگری که وجود دارد این است که به چه افرادی لاغر گفته می شود؟

صرفنظر از این که فرد به چه دلیلی دارای کمبود وزن شده باشد و یا این که با چه روشی و توسط چه پزشکی درمان شود، نکته مهم استانداردهای علمی هستند که مشخص می کنند هر یک از افراد جامعه در کدام یک از گروه های لاغر، نرمال و یا مبتلا به چاقی تعلق دارند.

مهم ترین این استانداردها استفاده از شاخص توده بدنی است که به صورت مخفف با BMI نشان داده می شود و در صورتی که از عددی خاص کمتر باشد نشان دهنده لاغر بودن فرد است.

این شاخص با در نظر گرفتن دو فاکتور مهم قد و وزن افراد اندازه گیری می شود. در صورتی که شما شاخص توده بدنی 18.5 و یا کمتر داشته باشید نشان دهنده کمبود وزن و لاغری می باشد، در این صورت است که باید در مورد مطالب گفته شده در بالا نگران باشید.

این در حالی است که برای افرادی که شاخص توده بدنی آنها بین 18.5 تا حدود 25 باشد با توجه به دارا بودن وزن نرمال مشکل خاصی وجود ندارد.

عددهای بالاتر از 25 نشان دهنده وزن بالا و ابتلا به چاقی می باشد که مشکلات مرتبط با آن در مقالات جدا قابل بررسی خواهد بود. به طور خاص عبور شاخص توده بدنی از عدد 30 را می توان نشانه ای از مرض چاقی دانست که امروزه بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند.

آیا لاغری باعث بیمار شدن فرد خواهد شد؟

لاغرشدن و بیماری

بسیاری از افراد هستند که با مشکل اضافه وزن و احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند فشار خون مواجه هستند و مشکل کمبود وزن و یا لاغری کمتر در جامعه دیده می شود.

با این وجود شاهد هستیم که در صورتی که فردی لاغر باشد ممکن است برای او سوال باشد که عدم دارا بودن وزن نرمال باعث خواهد شد تا او در آینده به مشکلات جسمی و یا بیماری خاصی مبتلا شود؟

در پاسخ باید گفت که لاغری به خودی خود باعث به وجود آمدن بیماری خاصی نخواهد شد. با این وجود ممکن است که افراد دارای کمبود وزن به دلیل عدم دریافت مواد مغذی لازم مستعد ابتلا به بیماری های خاصی باشند.

به طور خاص در صورتی که لاغری باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن انسان شود ممکن است که زمینه را برای ابتلا به بیماری مختلف فراهم کند.

مشکلات لاغری برای زیبایی فرد:

یکی از مشکلاتی که ممکن است که افراد در اثر کمبود وزن با آن مواجه شوند، مشکلاتی است که در اثر تضعیف رشد موها و یا عدم سلامت و شادابی پوست برای آنها به وجود آید.

مشکلات مرتبط با داشتن دندان های ضعیف که در آینده امکان دارد (با از دست دادن دندان) هزینه های بیشتری را برای فرد به همراه داشته باشد، یا ریزش مو و خشکی پوست هر یک معضلاتی هستند که امکان دارد یک فرد به دلیل لاغری مفرط از آنها رنج ببرد.

پوک شدن استخوان:

لاغری و پوکی استخوان

بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که ارتباط معناداری بین لاغری و پوک شدن استخوان ها در بعضی از افراد وجود دارد. در واقع افراد مبتلا به کمبود وزن در مقایسه با سایر افراد بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات مرتبط با پوکی استخوان و از جمله شکستگی استخوان روبرو هستند که از جمله مهم ترین عوارض عدم دریافت کلسیم و مواد مغذی برای حفظ سلامت استخوان خواهد بود.

کم خونی:

کم خونی یکی از شایع ترین مشکلاتی است که افراد مبتلا به لاغری از آن  رنج می برند و برای همین است که ممکن است به طور مداوم نیاز داشته باشند تا با دریافت مکمل ها و یا انواع ویتامین و ... به جبران کم خونی خود بپردازند.

خود شما هم به طور حتم در ارتباط با لاغری و کم خونی زیاد شنیده اید و در اطرافیان خود به وفور شاهد همزمانی این دو مشکل برای افراد بوده اید.

این افراد ممکن است که به این دلایل انرژی کافی برای فعالیت های روزمره را دریافت نکنند که جزو عوارض ابتلا به کم خونی و لاغری محسوب خواهد شد.

ابتلا به بیماری های ویروسی:

با توجه به این که ممکن است افراد لاغر از سیستم ایمنی ضعیف تری برخوردار باشند، توان مقابله با بسیاری از عوامل بیماری زا و از جمله عوامل ویروسی را به خوبی سایر افراد نخواهند داشت و برای همین امکان دارد به طور مداوم به این گونه بیماری ها مبتلا شوند.

ابتلا به بیماری های ویروسی که به طور فصلی بسیار شایع هستند در بسیاری از اطرافیان ما در هنگام عدم دریافت مواد مغذی و انواع ویتامین ها و مینرال ها (که از طریق رژیم غذایی سالم در اختیار بدن قرار خواهد گرفت)، افزایش خواهد یافت که این خود از مشکلاتی است که افراد دارای کمبود وزن با آن مواجه هستند.

قاعدگی نامنظم:

لاغری می تواند برای خانم ها و به خصوص زنانی که در سنین جوانی قرار دارند و نیاز به بارداری داشته باشند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. از جمله می توان به قاعدگی نامنظم در این افراد اشاره نمود که در کنار مشکلات مرتبط با بارداری و احتمال سقط جنین عوارض جبران ناپذیری را برای آنها به همراه خواهد داشت.

لاغری در کودکان و نوجوانان:

علاوه بر زنان باردار و زنان جوان که در بخش قبل با مشکلات ناشی از کمبود وزن در آنها آشنا شدید، کودکان و نوجوانان نیز ممکن است که به دلیل لاغری رشد مناسب را در این دوره حساس از زندگی خود نداشته باشند و با رسیدن به سنین بالاتر از نظر قد و یا وزن به رشد ایده ال نرسند که در این حالت به طور حتم والدین باید اقدامات لازم را برای کمک به رشد هر چه بیشتر کودک خود انجام دهند.

چرا عده ای مبتلا به لاغری می شوند؟

لاغر شدن

با توجه به مطالبی که گفته شد شاید به خوبی بدانید که لاغری یا کاهش وزن می تواند دلایل روحی و جسمی متعددی داشته باشد که باعث می شوند یک فرد نتواند به وزن ایده ال خود برسد. ما در این بخش به بررسی بیشتر این دلایل خواهیم پرداخت.

دلایل ارثی و ژنتیکی:

یکی از مهم ترین دلایلی که ممکن است باعث شود یک فرد مبتلا به لاغری شود و به وزن ایده آل خود نرسد، دلایل ژنتیکی می باشد. چاقی و لاغری هر دو ممکن است که بنا به دلایل ارثی به وجود آمده باشند و برای همین است که می توان با بررسی سابقه خانوادگی یک فرد احتمال ابتلای او به هر یک از این معضلات را به طور تقریبی حدس زد.

ابتلا به بیماری های خاص:

بیماری از جمله مواردی است که می تواند با از بین بردن توان بدن و انرژی ذخیره شده در آن باعث کاهش وزن فرد شود.

بسیاری از ما تجربه کاهش وزن با ابتلا به بیماری های مختلف و حتی سرماخوردگی های ساده را داشته ایم و برای همین نیاز به توضیح بیشتر در ارتباط با ابتلا به انواع بیماری ها و کاهش وزن افراد وجود ندارد.

تنها به خاطر داشته باشید که این تنها بیماری های جسمی نیستند که می توانند باعث تحلیل توان بدن و لاغری شوند، بلکه بیماری های روحی نیز می توانند زمینه را برای عدم رغبت افراد به خوردن غذا و یا ... مساعد کنند و باعث بروز لاغری در فرد شوند.

انجام فعالیت بیش از حد:

اگر چه امروزه کمتر دیده می شود که افراد مانند گذشته فعالیت های فیزیکی سنگین داشته باشند، اما با این وجود باز هم هستند کسانی که با انجام فعالیت های بدنی زیاد به طور معمول به کاهش وزن مبتلا خواهند شد.

درمان لاغری و کمبود وزن:

لاغری و کمبود وزن

با توجه به مطالب گفته شده در صورتی که با توجه به استانداردهای موجود (شاخص توده بدنی) جزو افراد لاغر دسته بندی می شوید، باید تلاش کنید با اصلاح رژیم غذایی سعی در افزایش وزن خود به حد نرمال و درمان لاغری داشته باشید. برای دست یافتن به این هدف می توانید با مشورت پزشک و یا متخصص تغذیه و یا روانشناس (در صورت داشتن مشکلات روحی)، سعی کنید هر چه زودتر وزن خود را به حالت ایده ال نزدیک کنید.

مقالات مشابه

چگونه COVID-19 بر افراد مبتلا به دیابت تاثیر می گذارد؟
مدت زمان مطالعه : ۸ دقیقه

چگونه COVID-19 بر افراد مبتلا به دیابت ت ...

با توجه به شیوع پاندمیک که در کمتر از دو سال گذشته باعث تغییرات بسیار زیادی در شیوه انجام ...

کدام درمان برای تیروئید در بارداری بهتر است؟
مدت زمان مطالعه : ۶ دقیقه

کدام درمان برای تیروئید در بارداری بهتر ...

غده تیروئید یک غده غدد درون ریز است که در پایین گردن در جلوی نای قرار دارد و تنظیم کننده ا ...

منظور از سادیسم چیست؟ تشخیص و درمان آن
مدت زمان مطالعه : ۶ دقیقه

منظور از سادیسم چیست؟ تشخیص و درمان آن

آیا می دانید که سادیسم چیست و از تشخیص تا درمان آن باید چه مراحلی را طی نمود؟ آیا در مورد ...

چرا میوه ها برای میان وعده و وعده های غذایی ایده آل هستند؟
مدت زمان مطالعه : ۷ دقیقه

چرا میوه ها برای میان وعده و وعده های غذ ...

آیا می توانم خیار را بدون پوست بخورم؟ برای خوردن خیار نیازی به پوست کندن آن نیست، فقط آ ...

آگهی‌ها
علاقه‌مندی
درج آگهی
کاربری
لوگو وب سایت دارو و درمان